maanantai 21. tammikuuta 2019

Juhlapaikkoja Pohjois-Karjalassa

Kesäinen aamu vuonna 2018. Auto kurvaa pihaan. Autosta astuu yksi kaasoistani sekä  seremoniamestarimme. Heillä on mukanaan tuoreita mansikoita ja skumppapullo. 

Saatesanat olivat: "Nyt lähdetään etsimään teille juhlapaikka!" 
Kriteerit: 
- tilat n. 90 hengelle
- kohtuullinen matka Joensuusta TAI  kaikki palvelut paikan päällä
- morsian tykkää <3

Listaan tähän postaukseen ensin paikat joissa kävimme tuona päivänä. Lisäksi listaan myös ne paikat joissa on käyty puolison kanssa tutustumassa tai pyydetty tarjouspyyntö, mutta niistä ei valitettavasti ole kuvamateriaalia. Kun rupesin etsimään juhlapaikkoja netistä, en tiennyt yhtään mistä aloittaa. Tuntui ettei koko Pohjois-Karjalasta löydy mitään juhlapaikkoja, mainonta oli melko olematonta ja puskaradion nupit sai vääntää kaakkoon että alkoi tietoa löytymään. Loppujen lopuksi paikkoja on, ja runsaasti. Jokaiseen eri makuun ja budjettiin. Toivottavasti tämä postaus auttaa seuraavia hääpareja juhlapaikkojen etsimisessä. Kuvat ovat itse otettuja ja mielipiteet täysin omiani tai keskusteluissa kuultuja. Muut tiedot  (eli lähinnä etäisyydet ja henkilömäärät) yritysten nettisivuilta kerättyjä.Anniskelutiedot ovat oman muistini varassa, joten 100% varmuutta en niistä lupaa.


Kuski otti vain puolikkaan lasillisen, toim. huom. Tuleva morsian vähän enemmän. 
Joukiisenranta, Eno Komea huvilatyyppinen rakennus, jossa ruokailutilat noin 50 hengelle + terassilla n. 20 hengelle tilat. Upeat järvimaisemat. Mahdollisuus pitopalveluun.Omat juomat ok. Matkaa Joensuusta n. 40km.

 Kokkolan erä ja matkailu, Eno

Juhlatilaksi muunnettu navetan ylinen

Vanhan navetan ylinen, mikä kunnostettu juhlatilaksi. Ihanan maalaisromanttinen paikka peltojen keskellä. Minun makuuni juhlatila oli hieman liian täyteen ahdettu muuta rekvisiittaa, vanhoja työkoneita yms. Tilat n. 100 hengelle, lisäksi esiintymislava bändille ja tilat juomabaarille/pitopalvelulle. Omat juomat ok. Plussat myös mökkimajoitusmahdollisuudesta ja "hääsviitistä."
Hääsviitti ja navetta yrityksen omistajan pihapiirissä, mökit lyhyen kävelymatkan päässä. Etäisyys Joensuusta n. 35 km.

Parppeinpirtti, Ilomantsi

Karjalaista rakennustyyliä edustava Parppeinpirtti
Karjalaista tyyliä henkeen ja vereen uhkuva ravintola- ja kulttuurikokonaisuus Ilomantsissa Parppeinvaaralla. Pitopalvelu, ruoat ja anniskelu ravintolan tiloissa. Ei majoitusmahdollisuutta. Ravintola-anniskelu. Etäisyys Joensuusta n. 60km

Pidimme pienen pitstopin Hermannin Viinitornilla, joka on käymisen arvoinen paikka niin miljöönä, kuin suomalaisen viinikulttuurin helmenäkin. 
Vanhaan vesitorniin rakennettu viinibaari.

Näkyykö sitä täydellistä juhlapaikkaa?
Tornin huipulla pidimme pienen viininmaisteluhetken. Etenkin Hermannin liköörit jäivät mieleen, ja näitä voisin hyvin kuvitella tarjoavani hääjuhlassamme. Breikin jälkeen matka jatkui toiseen ilomantsilaiseen juhlakeskukseen.

Megrin Matkailu, Ilomantsi

Juhlatila pääsalissa

Vanha yliopiston tutkimuskeskus sai uuden elämän vuonna 2017 Megrin Matkailun kokous- ja juhlakeskuksena. Tilat on kunnostettu, ja kahdessa eri juhlasalissa on tilat n. 60 hengelle. Majoitus järjestyy vanhoissa kampushuoneissa,  upea järvimaisema ja saunomismahdollisuudet. Ravintola-anniskelu. Etäisyys Joensuusta n. 90km


----------------
Seuraavaksi listaan muita juhlapaikkoja, joihin tutustuimme tarjouspyyntöjen / vierailujen perusteella.

Bomban Talo, Nurmes

 Mahtava juhla- ja lomakokonaisuus Nurmeksessa, jossa karjalaistyylinen Bomban talo sekä täysin uudistettu kylpylähotelli luovat ainutlaatuisen, yhtäaikaa modernin ja silti perikarjalaisen miljöön. Mahdollisuus toteuttaa isotkin häät, tilat majoituksineen yli 100 hengelle. Nurmeksen kirkko on lyhyen matkan päässä Bombalta. Kirkko on katedraalimaisen uusgoottilaiseen tyyliin rakennettu ja se on hieman yllättäen Suomen 5. isoin kirkko. Etäisyys Joensuusta n. 130km. Ravintola-anniskelu. Yksi halvimmista vaihtoehdoista.

Break Sokos Hotel Koli, Lieksa

Maaginen, jo kansallistaiteilijoitamme inspiroinut Koli. Täällä olemme puolisoni kanssa käyneet niin retkeilemässä kuin rentoutumassa kylpylässä. Häälehtien ylistämä, täyden palvelun juhlakokonaisuus mutta silti intiimi ja luonnonläheinen. Ravintola-anniskelu. Etäisyys Joensuusta n. 60km.

Herranniemi, Vuonislahti (Lieksa)

Kolin "toisella puolella" eli Pielisen vastarannalla sijaitseva kestikievari, jossa tilat n. 80 hengelle.  Jonkin verran majoitustiloja. Etäisyys Joensuusta n. 80km

Utran Uittotupa, Joensuu

Hulppeat, muutama vuosi sitten kunnostetut juhlatilat, useampi eri juhlasali ja Utran uittolaisperinteitä huokuva miljöö Joensuun kaupunkikeskustan kupeessa. Utran kirkko ja Joensuun kirkko kumpikin lähellä, urbaaneille hääpareille kulkuvaihtoehtona fillari tai vaikka julkiset. Utran saaret vieressä, josta saisi ihania hääkuvia. Ravintola-anniskelu. Tarjouspyyntöjen perusteella kallein vaihtoehto.


Juhlakeskus Gaiju, Vaivio (Liperi)

Vanhasta kyläkoulusta (?) kunnostettu juhla- ja kokousravintola. Henkilömäärä ei tiedossa, juhlasalin perusteella arvioisin että 100 hengen häät järjestyisivät kyllä. Ei majoitusmahdollisuutta. Ravintola-anniskelu. Idyllisten peltomaisemien keskellä, etäisyys Joensuusta n. 20km.


Maatilamatkailu Hirvonen, Suhmura (Joensuu)

Lyhyen ajomatkan päässä Joensuusta, isot juhlatilat n. 150 hengelle. Muutama mökki majoitukseen myös saatavilla. Pitopalvelun emäntä tekee kaikki ruoat itse kakkuja myöten, siinä vasta ehta karjalainen emäntä. Toisaalta myös eläköitymissuunnitelmista oli jo puhetta, joten yrityksen tulevaisuus useamman vuoden päähän suunniteltavissa häissä on epävarma. Omat juomat ok. Etäisyys Joensuusta n. 20km.

Kontiolahden Kotiseutukeskus, Kontiolahti

Viehättävä kotiseutupiha ja aivan mielettömän hieno, juhlatilaksi kunnostettu vanha kivinavetta. Erityisesti kiviseinät täältä jäivät minulle mieleen. Kävelymatkan päässä Kontiolahden kirkosta. Omat juomat ok. Navetan tilat n. 80 hengelle, etäisyys Joensuusta n. 20km.

Pärnätupa, Ylämylly (Liperi)

Aittarakennus sekä kesäisin "lisäosana" toimiva juhlateltta, yhteensä n. 80-120 henkeä. Majoituskapasiteettiä löytyy myös, kuin myös sauna- ja karaoketilat. Hyvin persoonavetoinen paikka, omistajan tyyli saattaa jakaa mielipiteitä. Omat juomat ok. Etäisyys 20km Joensuusta. 

Hotelli Niittyranta, Joensuu

 Pieni hotelli, mutta alakerrassa näyttävät juhlatilat isoillekin häille. Täälläkin ihastuin juhlasalin kiviseiniin. Itseäni häiritsevä seikka oli, että käytännössä hotellin vastapäätä ja vieressä oli rivitalo-asuinaluetta. En halua hääkuvien taustalle lasten pomppulinnoja tai grillejä ja kottikärryjä. Ravintola-anniskelu.  Etäisyys Joensuusta n. 15km.

Lomakeskus Huhmari, Polvijärvi

Useamman vuosikymmenen mittainen kokemus kokous-ja juhlapuolelta, löytyy majoitusvaihtoehtoja ja erilaisia juhlatiloja, niin 200 hengelle kuin 50-80 hengelle. Kallioravintola Louhessa oma persoonallinen miljöö. Miinuksena huhut homeisista mökeistä. Ravintola-anniskelu. Etäisyys Joensuusta n. 35km

Vainoniemen Huvila, Joensuu

Joensuun kaupungin omistama jugend-tyylinen pitsihuvila Joensuun Linnunlahdella. Useita pieniä ruokailusaleja, historiallinen miljöö.  20-60 hengen tiloja, kesäisiin ulkoilmajuhliin upeat puitteet jopa 200 hengelle. Ei tietoa anniskelusta. Etäisyys n. 2-3 km Joensuun keskustasta.

Tässäpä 15 juhlapaikkaa Pohjois-Karjalasta. Yksi näistä on tuleva juhlapaikkamme, arvaatko mikä? ;)

 

1 kommentti:

  1. Jokos teidän häät ovat olleet? Menikö juhlapaikan valinta nappiin? Pohjois-Karjalassa ei tosiaan hirveästi ole vaihtoehtoja, ihana kun olit koonnut tähän näin kattavasti kaikki!

    VastaaPoista

A comment makes my day!