torstai 18. huhtikuuta 2013

Kun ei onnistu niin menee vettä liiviin

Lauantain sukelluksista sana tai kaksi;
Opin sen, että huonoilla tai puolikuntoisilla varusteilla koko touhusta menee into. Kokeilin äitini liiviä ja painovyötä, ja olin altaassa ensimmäistä kertaa märkäpuku päällä.Puku toimi hyvin, kyllähän se vähän kankealta tuntui maalla mutta vedessä olo helpotti. Painovyön solki oli todella huteran tuntuinen, painoja ei saatu millään tasattua sopiviksi, ja liivi pulputti ilmaa pihalle. Ensin laitettiin liivin taskuun irtopaino, mutta se veti minua koko ajan vasemmalle kyljelle eikä tasapainottamisesta meinannut tulla mitään. kun paino lisättiin vyöhön, tilanne helpottui, mutta tässä vaiheessa liivi teki lopullisen tenän eikä pitänyt pinnalla enää ollenkaan. Ja kaikki tämä tietysti juuri, ennen kuin piti suorittaa viimeinen "sukeltajan taitorata". Suorittajaluonteena jännitin koko hommaa jo muutenkin, ja vielä tällaisilla vehkeillä niin siinä oli keskittyminen nollassa. No, eihän sitä suoritusta tullut tehtyä vaan käskivät että ensi viikolla sitten. Ja kun Toni tyhjensi sitä liiviä (yleensä liiviin pääsee vähän vettä, ei häiritse kelluttamista kuitenkaan) niin sitähän tuli siitä hökötyksestä sitten litrakaupalla. Ja nyt olen tietty koko viikon sitten stressannut välineiden käyttöä.

Kritiikkiä kurssin toteutuksesta; Meille annettiin koko päivän todella ristiriitaisia ohjeita. Ensin sanottiin että pukekaa puvut jo suihkussa, mutta siinä vaiheessa kun oltiin laitteita kokoamassa, toinen kouluttaja huusi että ensin perusvälineillä lämmittelyä ilman pukuja! Sama toistui päivän mittaan useampaakin kertaan, ohjaajat kumosivat toinen toistensa ohjeita ja itsellä vielä meni pelkästään välineiden kanssa tappelemiseksi koko touhu. Ei ollu kivaa!
Olisin myös toivonut enemmän aikaa totutella koko varustuksen kanssa sukeltamiseen, miten painot käyttäytyvät puvun ja muun varustuksen kanssa, mikä on itselle sopiva määrä painoja ja niin edespäin. Terveisiä vaan jos joku kouluttajista tämän eksyy lukemaan :D

Lauantain sukellusta odotan lähinnä kauhulla, olen varmaan ainut keneltä jäi rata suorittamatta, en ole yhtään varma tuosta välineiden kanssa säätämisestä ja kaiken hyvän lisäksi keksin itselleni vielä nuhan, mikä vaikeuttaa tai estää kokonaan paineen tasauksen, eli katsotaan voinko edes sukeltaa.. Ja jos en voi lauantaina sukeltaa, niin milloin suoritan sen vaaditun taitoradan?!
Voi kun se olisikin tätä...

...Vaan kun se on tätä!
Lisäksi, parin viime päivän kuvahaasteet. On päässy rytmi nyt vähän lipsumaan näpistä, pahoittelut!

Päivä 15: kuva jostain mitä haluaisit tehdä ennen kuolemaasi: Benjihyppy veteen
Päivä 16; kuva siitä mitä harrastat
Toivotaan nyt kuitenkin, että tästä sukeltelusta tulisi minulle se THE harrastus! Pääsee vaanimaan merikilppareita sitten Malediiveille. :)

Päivä 17: kuva jostain mitä teet joka päivä. (Aika mielikuvituksetonta, eikö?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!