tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kaiken se kestää (asiakaspalvelija nimittäin)

Minua ei ole elämäni aikana mitenkään kauheasti läskitelty tai muuten pahasti haukuttu. Joitakin hienouksia tietysti tulee jokaisen elämässä vastaan, minulla enemmän työn kautta kuin vapaa-ajalla. Yksittäiset kommentit ovat kuitenkin jääneet mieleen ihan vaan koska jaksan yhä edelleen hämmästyä, nykyään en enää niinkään loukkaantua, ihmisten törkeydestä. Ikävimmät kommentit on tulleet suivaantuneilta asiakkailta kun eivät saakaan tahtoaan läpi (=heille ei myydä enää alkoholia tai muu vastaava ristiriitatilanne). Tällöin jokaisen perusterveen ihmisen reaktio on luonnollisesti ruveta solvaamaan asiakaspalvelijaa, ja tähdätä laukaukset niihin helppoihin maaleihin, toisin sanottuna siis ulkonäköön. Jos olisin pikkuruinen ja laiha, olisin varmaan saanut kuulla hernekepittelyä ja pakkasennussiman pulkannarun muotojen imartelua. Koska olen tällainen kiloisa tapaus, kommentit kohdistuvat tietysti siihen. 

Kaikki nämä alle kootut loukkaukset olen saanut aikuisilta miehiltä. On ollut jännä huomata että keski-ikäisellä kaljamahaisella ukolla on oikeus sanoa toisista ihmisistä aivan mitä tahansa. Koska omassa vatsassa ei ole kritisoitavaa. Väitän että suurimmalla osalla näistä tapauksista on elämän katkeroittama tarina taustalla, kateus siitä että nuoruus ja etenkin me nuoret naiset olemme ikuisesti menetettyä tavaraa, mutta eipähän tuo silti oikeuta heittämään käytöstapoja roskalavalle. Tai niinhän sitä luulisi! Nuoret asiakkaat eivät ole paria poikkeusta lukuunottamatta huudelleet tai käyttäytyneet samoin ( täytyy tosin mainita eräs n. 13 vuotias natiainen jonka hätistelin pelikoneilta pois. Ja sieltäkin tuli huvittavasti ja suorasukaisesti: "Oot ihan perse!!" : D ) 


En kerro paikkoja, aikoja enkä muita tunnistettavia seikkoja näistä asiakaskohtaamisista, koska käytöstavat ja asiakkaan kunnioittaminen. Kerään nämä kuitenkin tähän jotta jokainen lukija voisi miettiä käytöstapoja ja sitä haukkumisen määrää, mitä moni asiakaspalvelija saa osakseen ja provosoitumatta joutuu kuuntelemaan ammatissaan. Itse olen usein häkeltynyt koko tilanteesta niin paljon etten ole vastannut muutoin kuin poistamalla asiakkaan ravintolasta. No niin, pitemmittä puheitta, suomalaisten miesten parasta antia:

"Kun te kaikki nuoretkin ootte nykyään tollasia lihavia, ei oo enää kauniita neitoja katseltavaksi kun makkarat vaan roikkuu housujen päällä." Kyseinen herra kuului itse varmasti yli 120kiloisiin uljaan kaljamahan omaaviin uroihin. Minulla oli tuona päivänä korkeavyötäröinen hame -joka varmasti litistää makkarani piiloon!- ja siinä päällä edestä napitettava flanellipaita. Mysteeriksi jää, kenen makkarat roikkuivat ja missä.

"Hei sinä paksu nainen!" 
"Sinä typerä paksu tyttö"
Nämä samalta asiakkaalta kahdessa eri tilanteessa, jälleen miehen oma vyötärönympärys ylittää reippaasti terveyssuosituket.


"Juokse! Sietää sinunkin jumpata ku oot liian iso jo nyt." Sanoi vanha, pikkuinen, lähempänä 70 ikävuotta oleva pappa kun poistin hänet terassilta ja käännyin lähteäkseni takaisin sisälle ravintolaan.

"Mitä jos oottaisin sua työvuoron jälkeen, oikein kunnolla puristelisin ja naisin roskalavaa vasten." Tämä kyseinen, noin 35-vuotias kaveri olisi halunnut myös repiä vaatteeni pois ja nostaa baaritiskille naitavaksi. Ei varsinaisesti kuulu läskittelykategoriaan, mutta tuollainen seksuaalissävytteinen uhkaus tuntui henkilökohtaisemmalta ja jopa pelottavalta. Sattumoisin en lähtenyt töistä yksikseni kotiin tuona iltana.

Ainoastaan kerran olen joutunut poliisivoimin poistattamaan asiakkaan ravintolasta uhkaavan ja väkivaltaisen käytöksen takia. Yleensä haistattelun ja päänaukomisen jälkeen ne kuitenkin lähtevät, kunhan ovat saaneet sanottavansa sanottua. Monta kertaa on pitänyt niellä ne omat valitut sanat ja tyytyä siihen että nämä ihmiskunnan valioyksilöt saadaan poistettua ravintolasta.
Muokkaamaton duckfacetyöselfie.Vittu mikä läskiperse, sanoisi AASIakas!

Kyllähän sen nyt ymmärtää että tällaisista läskeistä voi pahoittaa mielensä. Huom. Ei niiden omistaja, vaan ulkopuoliset!


Vähintään yhtä monesti on kuitenkin tippunut leuka lattiaan myös siitä, kuinka ihania, ystävällisiä ja hauskoja asiakkaita osuu kohdalle. Kiitos teille, sen takia nää hommat kuitenkin enimmäkseen hymyilyttää. Ja vähän myös nuo yllämainitun kaltaiset pellet joiden elämän pienuus toisaalta huvittaa, toisaalta säälittää. 

4 kommenttia:

 1. No ei tuon kuvan perusteella pitäis olla mitään läskittelyä:) Kännissä ihmiset nyt vaan on niin... Mulle kävi nuorempana kerran niin, että baaritiskillä viereinen likka päätti että olen tupakalla hänen paitansa polttanut (enkä ollut) ja kävi sitten päälle...saatiin sitten molemmat porttikielto seurueinemme. Viinahulluus on hurjaa! Mun nuoruudessa on siis saanut polttaa jopa baaritiskillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni sinä vuonna kun pääsin baarielämään tuli sisätupakointikiellot, eli ei siitä niin kauaa ole! ....eihän?:D

   Joo kyllä joskus on joutunut laskemaan useampaan kertaan kymmeneen että kestää nuo humalaisten huutelut!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. HUOH, mie en vaa jaksa ymmärtää et miks ihmisten pitää purkaa oma paha olonsa muihin. Varsinkin ihan ulkopuolisiin ihmisiin. Jos on paha olo, nii puhuis jonkun läheisen kanssa, kuka ymmärtäis, eikä hällä ois varmaan syytä loukkaantu, jos tulis jotaki rivompaa tekstiä. Mut et iha syyttömiin ulkopuolisiin tolleen purkaminen ei mee miun kaaliin. Huoh, ihmiset, ja miun ihmisviha nousee taas :D

  VastaaPoista

A comment makes my day!