tiistai 21. kesäkuuta 2016

Harrastuksen puute muuttaa ihmisen sohvaperunaksi?

No niin. Juhannus on ovella ja minä samassa pisteessä kuin koko kevään ja alkaneen kesän. Motivaatioo!! SUKLAATA. 
Päivä päivältä olen tyytymättömämpi, ja mitä tyytymättömämpi itseeni olen, sitä vaikeampaa on oikeasti tehdä asialle mitään. Siinä itsesäälissä on niin helppoa velloa (sipsien kera sohvalla). Ajattelen asiaa päivittäin. Pitäisi liikkua. Ei saisi herkutella. Ja mitä teen? Ostan suklaata. 

Millä siunatun ihmeellä onnistuin laihduttamaan silloin pari vuotta sitten? Se tuntuu todella uskomattomalta että tämä sama ihminen sai pidettyä itsekurin, voitti itsensä. Ja nautti tuloksista aivan suunnattomasti. Ja nyt ei pääse millään takaisin siihen. Tai edes alkuun. Samaan aikaan seuraan keskusteluja itsensä hyväksymisestä, Instagramissa Tess Holliday ja FBssä Jenny ja Läskimyytinmurtajat (ihana ryhmä täynnä sydämellisiä ihmisiä ja kannustusta) tolkuttavat minulle että on ok olla minkä kokoinen tahansa, kunhan on tyytyväinen itseensä. Ristiriita on valtava! Toisaalta haluan näyttää niille (kelle? ITSELLENI!) että pystyn tähän. Että en oikeasti viihdy tässä olotilassa ja haluan tehdä asialle jotain. Toisaalta taas haluan kuulua niihin naisiin jotka antavat piutpaut perinteisille kauneusihanteille (mitä helvettiä tuokin termi edes tarkoittaa?) ja ovat rohkeasti upeita ja tyytyväisiä itseensä kiloineen kaikkineen. 

Seuraan Instagramissa sekä Eveliina Tistelgreniä, että Tessiä, jotka mainostavat toisistaan hyvin erilaisia elämänfilosofioita, mutta kuitenkin heistä löytyy jotain yhteistä. Kummatkin ovat rohkeita, omanlaisiaan naisia, jotka kannustavat seuraajiaan ylittämään itsensä, luottamaan itseensä ja olemaan juuri sitä mitä haluat ja missä olet paras - olemaan oma itsesi. 

Eff your beautystandards queen Tess Holliday (IG: tessholliday)

Eveliinan igssä (eevsku) huippuja ovat juurikin hänen käsilläseisonta - kuvat ja videot.


Miten itse pääsisin samaan? Luulen että osaksi ratkaisua muodostuisi konkreettinen tekeminen. Kummatkin näistä esimerkkini naisista tekevät omaa juttuaan. Täysillä. Minulla ei ole mitään varsinaista harrastusta jossa kokisin olevani hyvä, jossa haluaisin kehittyä tai jota tekisin suurella intohimolla (seksiä ei lasketa?). Tess on luonut itselleen mallin uran, Eveliina taas menestyy fitness-urallaan. Kummatkin tekevät haluamiaan asioita suurella palolla ja se on se mikä minulta puuttuu. Siis niinkin yksinkertainen asia kuin harrastus. Siitäkö tässä nyt on kyse?!

Täytyy ruveta pohtimaan tätä asiaa nyt. Tässä tuli tajunnanvirran mukana aika iso oivallus että ihan oikeastihan kyse saattaa olla siitä etten vain ole löytänyt sitä omaa juttua. Sitä, mikä ei tunnu puurtamiselta ja pakotetulta, minkä ääreen palaa innolla ja mielissään. Minkä tähden haluaa kehittyä ja parantaa itseään. Nyt otetaan vastaan harrastusehdotuksia! Mikä harrastus saa fiilikset kattoon? Missä koet itsesi hyväksi ja mistä saat onnistumisentunteita? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!