maanantai 25. huhtikuuta 2016

Viiden viikon treenihaaste

Viime viikko hujahti ihan huomaamatta. Paino pysytteli siinä 83 puolella, eilen oli saunasunnuntai kunnon herkutteluineen ja siidereineen, ja se pahamaineinen maanantaipunnitus pelotti kauheasti. 83,9 kg. Noh. Sentään ollaan pysytty siinä 83 puolella. Tästä motivoituneena päätin aloittaa viiden viikon treenihaasteen koska

1) Viikot hujahtavat ihan huomaamatta ohi, ilman että kunnolla ehtii tajuta että oho kymmenen viikkoa on kohta kulunut ja olen laihtunut säälittävät 2 kg. Kun ottaa niskalenkin ajankäytöstä niin luulisi niitä tuloksiakin syntyvän! 

2) Tämänkin sohvaperunan on aika aktivoitua, vaikka sitten vain pienellä jumpalla päivittäin. 

3) Kyykkyhaasteesta jäi sellainen olo että oikeasti sai jotain aikaiseksi ja se voittajafiilis kun 30 päivän jälkeen saattoi laittaa viimeisen raksin ruutuun! Jäi harmittamaan, että en ottanut mitään valokuvia / mittoja haasteen alussa, joten korjaan tähänkin haasteeseen ainakin mittojen osalta tämän virheen. Seisoin tuossa puoli tuntia peilin edessä ja koitin ottaa motivoitunutta /motivoivaa ennen-kuvaa, mutta jotenkin...Ei. Minulla on kyllä yksi ennen-kuvasarja tallessa, mutta mitäs iloa sitä on näyttää ilman vertailukohtaa. Eli sitten kunhan tavoitteet alkavat näkyä kropassa niin lisätään before / after kuvapareja. 
pus pus te kaikki kanssajumppaajat! Paras kuva noin 40 kuvan joukosta... Odotellaan vielä hetki niin kyllä se selfiepeto sieltä kuoriutuu. ..kai.


No niin ettei ihan eksytä aiheesta, TREENIHAASTE. 
Heti kärkeen, tämä ei ole minkään pt:n tai ohjaajan rakentama, vaan itse olen yhdistellyt sellaisia liikkeitä jotka tiedän tehokkaiksi sekä siedettäviksi. 
Pyrin tekemään treenit rytmissä 2 päivää treeniä - lepopäivä. Tästä kertyy 4-5 treeniä per viikko. Ensi viikolle tiedän jo että treenit tulevat lykkääntymään koska meille tulee vieraita pariksi yöksi enkä viitsi naama punaisena pyllistellä silloin.

Ensimmäisen ruudun saa jo ruksia!

Välineinä jumppamatto, 6 kg kahvakuula ja (2x)1 kg nilkkapainot
Toistoja / liikkeitä lisätään sitten kunhan kroppa tottuu uuteen arkeen. Tein tänään ensimmäisen koekierroksen ja jouduin hieman pudottamaan suunnittelemiani toistomääriä, koska tarkoituksena on pitää ns. helpohko päiväjumppa, ei mitään kolmen tunnin hikicirkuittia. Tosin hiki tässäkin jo tuli! Pienillä tauoilla itselläni meni tähän 45-60min. Tarkkaa aikaa en huomannut katsoa mutta huomenna voin vaikka kellottaa treenin :D  Sellaisina päivinä kun on motivaatiota / aikaa, jumpan voi toki vetää suuremmalla volyymilla mutta tässä on niin sanotusti minimimäärät. 

Treeniviikot 1 & 2

1. Kahvakuulaheilautus          10 x 3
2. Kahvakuula push press       10 x 3
3. Pumppauskyykky               20 x 3
4. Sumokyykky                      10 x 3
5. Pakarapotku nilkkapainoilla       20 x 3 / jalka
6. Lantion nostot                    20 x 3
7. Jalkojen nostot (tehoa lisää nilkkapainoilla) 20 x 3
8. Vatsarutistus                       20 x 3

Lopuksi venyttelyä.

Liikkeet 1 & 2, mallia löytyy Sport-lehdestä
Sport-lehti 4 / 2016

Liikkeet 3&4

Sport-lehti 3/2016
5. Pakarapotkuihin löytyy vinkkiä esim Aurora Renvallin blogista
Kuvakaappaus aurorarenvall.fitfashion.fi - blogista. Mun 1 kg nilkkapainot ei oo ihan noin massiiviset kuin nuo 7 kg mutta kai niilläkin peppu pyöristyy!
 Liikkeet 6,7, ja 8 on varmaan aika perus, mutta esim. Iltalehdestä löytyi hyvin helpot ja havainnollistavat videot liikkeistä. Kyseessä siis Sofia Ruusila-Nousiaisen täsmätreeni vatsalle
Tästä linkistä saman mimmin peppuvinkit 

Katsotaan mitä näillä saadaan aikaiseksi vai saadaanko mitään! Ai niin, ja ne mitat. En millään haluaisi koska se on aika kauheaa luettavaa, mutta nehän ovat vain numeroita.  Ja tuosta on tarkoitus kuroa senttejä pois. Etenkin vyötäröltä.
Rinnanympärys 100cm
Vyötärö 88cm  
Lantio 115cm 
Reisi 63cm 
Allit 35cm

Sporttimaanantaita kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!