lauantai 9. huhtikuuta 2016

Vaakavoivottelua ja voimapirtelöä!

Se on paha aina kun lähtee tuonne kotikonnuille äitin herkkupatojen äärelle. Sitten pitää tietty myös kahvitella sellaisten ystävien kanssa joita näkee harvoin ja kahvipöydässä on vähintäänkin mokkapalaa. Ja Rossossa on pannupizzatarjous. Perrrrhana, eihän tästä dieettaamisesta tule yhtään mitään :D Vaikka kuinka koitin vartioida annoskokoja ja pitää kohtuuden kädessä. Vaaka on kyllä kirottu keksintö, mutta pitääpähän tavoitteet mielessä. Tänään lukemat olivat hälyyttävästi saman alkuisia kuin koko homman alussa - mistä ne kaksi jo tiputettua kiloa löysi tiensä takaisin?? Ai niin joo, varmaan kaikesta tuosta yllämainitusta... :D 

No, korjaavaksi vastaliikkeeksi päätin käyttää joululahjaksi saadun lahjakortin ja ostaa blenderin! Ja silläkin uhalla että tällä vekottimella  tullaan tekemään syntisiä päätöksiä kuten suklaabanaanijäätelöpirtelöä tai murskata jäitä whisky soureihin, korkkasin oman blendaus-tarinani. Ja kuinka se korkattiinkaan, terveellisesti smoothiella!

Oon ihan innoissani tästä nyt :D Nyt täytyy vain perehtyä erilaisiin smoothie-ohjeisiin, mutta käsittääkseni sekaan voi heittää käytännössä mitä vain ja vetää sörsseliksi. Mitoista laitoin vähän noin ja suurin piirtein sen verran että annos näytti sopivalta.

Päivän sörsseli: 
n. 1dl mustikoita
 ½ banaani
½ porkkana
1dl rasvatonta maitoa
1dl rasvaton vaniljajogurtti 
vähän vettä


Söpö väri ei missään nimessä vaikuttanut ostopäätökseen.

Will it blend? Huomaa futuristinen sininen valo kun virrat on päällä!

Valmiita sörsselimixejä


Siinä samalla kun oli ainekset ja aseet esillä niin tein minigrip-pusseihin valmiita sörsselimixejä. Ei tarvitse aina ruveta kuorimaan ja pilkkomaan jokaista smoothieta varten omiaan. Tiedän että siihen into lopahtaisi nopeasti, plus pitäisi tehdä joko hervoton satsi kerrasta tai sitten jättää lojumaan jotain puolikkaita banaaneja jotka sitten meidän talouden tuntien jäisi käyttämättä ja menisi hukkaan. Joten pussiin ja pakkaseen! Sitten vaan annos blenderiin, nesteet perään ja avot. Hyvää tuli heti ensi yrittämältä. :)

Vinkkejä blendaushommiin otetaan mieluusti vastaan! Löytyykö teiltä lukijoilta omia lemppari smoothie-reseptejä? :)


EDIT 10.4.2016
Jos kaikki ainekset tulee pakastimen kautta, saat sorbettia, et niinkään pirtelöä, ja brain freezen :D Maku on kuitenkin ihan kohdillaan.
Eli sellaisia aamuja varten kun pitää imaista pirtelö nassuun ja menoksi, sittenkin pidän marjoja lukuunottamatta tuoreet tuoreina. 

5 kommenttia:

 1. Onpa raikkaan värinen blenderi? Toimiko hyvin? Itselläkin hakusessa uusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin huristeli ja itsekin tykästyin tuohon oranssiin! Samaa mallia löytyy myös keltaisena ja sinisenä. Tuossa mallissa on 500W tehot, päädyin ottamaan vähän tehokkaamman (toinen vaihtoehto olisi ollut 300w) niin saa varmasti myös pähkinät jne kovemman tavaran rouhittua. Lisäksi ky. Mallissa oli meille juuri sopiva 1 litran kannu :)

   Poista
 2. Täälläkin tuli niitä pääsiäiskiloja juurikin äidin patojen ja viereisen maailman parhaimman pizzerian johdosta. Onneksi kilot ovat lähteneet nopsaan tällä viikolla! :-) Paljastelen sitten huomenna :-) Mutta tosiaan, voin lohduttaa että äkkiä ne nestekilot häviää - etenkin tuommosen terveyskoneen myötä! :-) Nyt vaan liikkumaan ja takaisin ruokavalioon niin eipä mene aikaakaan kun olet jo kaksi kiloa pienemmissä lukemissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos tsempistä! Kyllä täältä vielä noustaan!

   Poista
 3. Mieki meitin et kävisin ostaa semmosen pienemmän blenderin. Semmosen missä on tavallaan se muki siin valmiina, siihe vaa blendataa, korkki kiinni ja menoks. Meillä kun on tuo iso blenderi, mut se vie nii jumalattomasti tilaa jo valmiiks ahtailta työtasoilta niih sitä ei oo nyt tullu vähää aikaa käytettyy.

  Toi minigrip-pussisysteemi on kyl hyvä! Luulis et tommoset säilyy muutaman päivän jääkaapissa, ettei tarvii pakastimesta ottaa iha jäisinä ja saaha just brainfreezet ja sorbetit :D Joooo tommone voisko olla hyvä, kiitti vinkistä! :)

  VastaaPoista

A comment makes my day!