sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Matoja ja piruja ja matoja

Meillä on kaksi kissaa. Ne on kesäisin noin 90% ulkokissoja, eli madotus-ja punkitus hommat on tulleet tässä tutuiksi vuosien varrella. Ennen pillerit on saatu muikkujen seassa syötettyä kisuille, mutta tänä kesänä ne keksivät ruveta epäluuloiseksi aivan kaikkea kohtaan -kala, oma murkina, kerma, edes jauheliha ei kelvannut. Pyyhkeeseen kääriminen ja pakottaminen on aina päätynyt verisiin käsivarsiin ja traumatisoituneisiin katteihin, joten se olisi se viimeinen vaihtoehto.

Eläinlääkäriasemalla kesätyössä oleva ystäväni toi sitten kokeiltavaksi Easypill - tahnaa. Se oli vähän niin kuin kalanruoalle haisevaa muovailuvahaa, minkä sisään (neljännesosiksi halkaistut) pillerit sitten käärittiin ja tarjottiin kissalle.

Koko operaatio alkoi siitä, että kissat saadaan ulkoa sisälle talteen. Sitten niiden täytyy olla sopivasti nälissään, että tarjotut pillerisisältöiset pöperöt kelpuutetan ilman suurempia nirsoiluja. Suhtauduin aika skeptisesti koko mömmöön, mutta hitto vie, kateista yleensä se epäluuloisempi yksilö hotkaisi koko satsin ihan mielellään! Toinen jäi epäluuloisena kyräilemään, joten sen kohtaloksi koitui sitten pilleripyssy. Kissa syliin ja pyyhe ympärille, tukeva niskaote ja Toni tökkäsi pilleriruutalla kokonaisen buranan kokoisen pillerin kissan kurkkuun. Eikä se oikein ehtinyt edes tajuta mikä siihen iski. Helpoin madotus ikinä! Lisäksi sain pipetillä punkkiaineet laitettua niskaan ja toiselta jouduttiin yksi pirulainen ja kiskomaan leukapielestä irti - punkit ja madot on ehkä ällöttävintä mitä kissojen omistamisessa on toistaiseksi tullut vastaan. Lopuksi -ja välissä myös- kermaa palkkioksi kilteille kisupisuille. Oli vaan melkoinen operaatio iltapäivälle siinä! Mutta suosittelen sekä Easypilliä että pilleripyssyä, testattu vaikeilla asiakkailla toimiviksi :)

KattiapteekkiPS. 76kg. 6kg tatskaan!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!