torstai 30. tammikuuta 2014

Raya Yai - dyykki

Korkkasin pitkästä aikaa sukellusharrastuksen! Meinasi jo vähän jännättää tuo veteen meno, mutta siitähän se lähti sitten taas sujumaan kun ensin muisteltiin perusjuttuja (joista osa muuten opetetaan eri tavalla PADI:lla kuin mitä meidän koulutuksessa opetettiin!) Maskin tyhjennykset ja poistot sujui hyvin, sanoin hapenanto kaverille. Tasapainotus oli yllättävän helppoa, painoja käytin vajaan 6kg verran.

Ensimmäinen sukellus toteutettiin melko matalissa vesissä, muisteltiin tosiaan perustaitoja ja kierrettiin pieni lenkki. Liikkeelle lähdettiin suoraan veneestä, Ao Patok South lahdesta. Maksimisyvyys oli 11m ja näkyvyys siinä 15m. Ihanan kirkasta ja sinistä ympärillä! Mitään suuria lajihavaintoja en tehnyt, keskityin lähinnä laitteiden käyttöön ja tasapainoiluun. Jouduin myös käyttämään vararegua sillä oma annostin rupesi hörppimään vettä ja vuotamaan liittimestä. Onneksi on vararegu, ja se pelitti kyllä hyvin. Sukellusaika oli 54min ja paineet ennen 230 ja jälkeen 120.

Toinen sukellus tehtin Siam Bay-lahdessa, saaren toisella puolella. Siellä laskeuduttiin köyttä myöten 18m syvyyteen ihmettelemään betonisia norsupatsaita, sekä kahta sotilaspatsasta, jotka on upotettu lahteen tsunamin muistomerkiksi ja sukeltajien löydettäväksi. Valkea korallihiekkapohja pöllysi hieman sukeltajaryhmän räpylöinnissä, mutta ei silti peittänyt hienoa merikäärmettä mikä pohjaa myöten verkkaan eteni! Siinä oli ensimmäinen sykettä nostattava ja odotettu havainto. Lisäksi matkalla bongasin skorpionikalan, joka oli kuin tarjottimelle asettautunut erään korallin päälle ihasteltavaksi. Loppuajasta näin myös kaksi seepiaa. Sukelluksen kesto 48min, maksimisyvyys 18m. Paineet 230 ja 100.
On se vaan erilaista kevyillä varusteilla, Suomessa kun on viimeksi ollut päästä varpaisiin topattu paksuun neopreeniin! 

Mistään näistä havainnoista ei valitettavasti ole omia kuvia, kun ei ole syvään veteen sopivaa välineistöä. Googlen tarjoamat mallikuvat elukoista on kuitenkin tässä:

Seepia

Merikäärme

Skorpionikala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!