keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Säästä ärräpäitä

Tuntuu että kaikkialla kiroillaan hirveästi. Oma kielenkäyttöni on esim. työpaikalla tai äidin kuullen korrektia, mutta kotona siipan kanssa tulee ihan turhastakin käytettyä voimasanoja. Paitsi että se kuulostaa rumalta, se myös vähentää kerronnan keinoja ja taitoa. Tästä esimerkkinä juurikin tuo mieheni mun, joka autojutuissaan käyttää aina tasan kahta ilmaisua - saatanan lujaa tai helvetin kovaa. Nämä ei paljon kehitä kaskunkerronnan taitoja, mitä jos koittaisi sanoa välillä vaikka että "se lens kuin saippua suihkussa" ?? :D

Toinen esimerkki. Tässä taannoin olimme tuttavapariskunnan luona käymässä. Heillä on taaperoikäinen nassikka, joka on juuri siinä iässä että uusia sanoja napsitaan kaikkialta. Pariskunnan keskinäinen kielenkäyttö oli melko roisia, ja odotan mielenkiinnolla milloin nappula rupeaa kaupassa rallattamaan vittusaatanaperkelettä.


Siispä, meillä on siipan kanssa tämän viikon ajan menossa kiroilukielto. Jos jompikumpi kiroilee, joutuu pulittamaan euron per kirosana säästöön. Kirosanan raja menee siinä, mitä voisi sanoa pikkulasten kuullen.
Kirosanat säästöön

Vajaan 3 päivän kuluessa boksiin on kertynyt jo 15e. Jotta taloutemme ei menisi ihan täysin miinukselle, on lieventävä sääntö, että yli 5e/päivä ei rasiaan tarvitse kuitenkaan laittaa. Eli sit jos oikein VITUTTAA niin ei muuta kun 5e maksu ja antaa palaa!

Tuo v-sana on minulla ainakin se mikä helpoiten livahtaa asiassa kuin asiassa. 

(Ja kysyin mieheltä luvan, tässä postauksessa käytettyjä kirosanoja ei lasketa rikkeeksi koska tässä kerrotaan haasteesta ja kannustetaan muitakin kiinnittämään huomiota omaan kielenkäyttöönsä!)

PS. Viikko sitten otin itseäni (taas :D) niskasta kiinni laihdutushommien suhteen. Tällä hetkellä tilanne on 71,6kg. Muutamien viime viikkojen kuluessa paino oli taas jotenkin salakavalasti hivuttautunut tuonne 73-74kg kieppeille. Osan aterioista olen korvannut pusseilla, pitänyt yllä runsasta vedenjuontia ja käynyt 3 kertaa viikossa uimassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!