torstai 28. marraskuuta 2013

Lennot part II

-paperiasiat kuntoon koululta
-kela-asiat kuntoon
-apurahahakemuksien lähettely 1/2
-apurahahakemus 2/2
-lennot HEL-BKK-HEL
-lennot Bangkok-Phuket-Bangkok
(-lennot phuket-kl-phuket 2. Visa entryä varten)
-viisumit
-alkumajoitus
-kämppä Phuketista
-Suomen asioiden hoitaminen (puhelin- ja nettiliittymä, vuokran neuvottelu suomen kämpästä, postin kääntäminen...)
-uuden pankkikortin tilaaminen

We<3it

Varattiin Bangkokista lennot Phuketiin. Takaisin päin ei vielä otettu, koska hinnoissa ei ollut mainittavia eroja vaikka olisi varannut ne viikon tai usean kuukauden päähän. Päädyttiin varaamaan lennot Nok Airilta. (46€/hlö). Sivusto oli selkeä, helppo navigoida ja toimi nopeasti. Ei ollut mitään mainoksia häiritsemässä ja sotkemassa ja siellä oli selkeästi listattu esim. verot, lisäkilot yms hinnoittelu. Nuo on sellaisia tietoja että niitä saa useimmiten kaivaa urakalla sivustojen uumenista että saa edes jotain tolkkua varausehtoihin.

Jännä asia varaamisessa oli se, että minun Visa Electron ei kelvannut maksukorttina, mutta miehen Master Card Electronic kelpasi, mikä on käytännössä sama debit kortti ilman luotto-ominaisuuksia. No, pääasia että maksu hoitui!

Meillä on 6h aikaa siirtyä Suvarnabhumin lentokentältä Don Muengin kentälle. Selailin eri foorumeita, ja tuon pitäisi riittää kyllä, minimissään kehotettiin varaamaan 3h. Tuntui ettei haluttu jäädä vain yhdeksi yöksi Bangkokiin, sillä kummallakin on hoppu päästä rannalle ja tutustumaan uusiin ympyröihin Phuketin päässä. Kolutaan siis Bangkok läpi sitten lähtiessä. 

Seuraavaksi sitten hommaamaan viisumeita ja majoitusta! Tuo majoituksen löytäminen vähän jännittää, saattaa olla ettäb joudutaan maksamaan parista ekasta yöstä ihan törkyhintaa kun on huippusesonki meneillään ja ollaan näinkin myöhään varausasioissa liikkeellä.. Toivottavasti sitten oma kämppä löytyy sopuhintaisena ja kävelymatkan etäisyydeltä töistä :)

Meidän tuleva kämppä, ehkä? :)

Tilasin myös Bookystä Lonely Planetin Pocket Phuket- kirjasen. Käytin LP:n samaan Encounter-sarjaan kuuluvaa Shanghai-opasta siellä ollessani, ja tykkäsin todella paljon kirjan vinkeistä ja kohteista. Tuumasin että ei tarvita koko Thaimaan kattavaa kirjaa, pelkkä pikkupokkari Phuketista riittää varmasti (netin loputtoman tarjonnan ohella) meille.
Booky on kyllä luottokauppa, usein halvin vaihtoehto nopeine toimituksineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!