tiistai 5. marraskuuta 2019

Hääpukua etsimässä

Havahduin hetki sitten siihen ajatukseen, että häihimme on aikaa enää alle 10 kuukautta. Siitä seurasi se kamala oivallus, että en ole oikeastaan tosissani uhrannut ajatustakaan hääpukujen etsinnälle. Josta luonnollisesti seurasi paniikkiahdistus ja rysäytin kerrasta kalenterin täyteen sovitusaikoja eri liikkeisiin. Jotenkin ajattelin että kyllä ensi vuonna on sitten aikaa ja eihän tässä vielä kiire ole, mutta hitto, kuukaudet alkaa huveta! Jostain kuulin että hääpuvun etsimiseen tulisi varata aikaa noin 8-10kk, koska pelkästään tilaukseen ja toimitukseen saattaa kulua 5-6kk. Sen lisäksi mahdolliset sovitukset ja muokkaukset voivat venyttää prosessia helposti. 

Aloitin myös aktiivisen second hand - mekkojen metsästyksen, sillä minusta olisi aivan mahtavaa jos löytäisin pukuni kierrätettynä, josta sitten voisi tuunata täydellisen. Tuleva anoppini on ompelija, ja on ilmoittanut jo aikoja sitten että hän auttaa mielellään puvun muokkauksissa. Löytyneen puvun ei tarvitse olla suoraan täydellinen, mutta siitä taatusti tehdään sellainen. Joten Facebookin hääkirpputorit, häätori.fi ja tori.fi on olleet puhelimen välilehdillä auki jatkuvasti. Valitettavasti haaveilemani kaltaisia pukuja tuntuu olevan ainakin omassa koossa hyvin vähän tarjolla - tai sitten pukujen lokaatiot on täysin eri puolilla Suomea, jolloin pelkälle sovitukselle tulisi hintaa helposti 80e bensojen muodossa. Kirpparimekot eivät siis toistaiseksi ole tuottaneet tulosta. Yhtä pukua olen menossa sovittamaan marraskuun aikana, joten sormet ja varpaat ristiin että sieltä löytyisi kierrätysmekko minulle.

Wedding Garage
Ihka ensimmäistä kertaa ikinä sovitin hääpukuja Jyväskylässä sijaitsevassa Wedding Garage - liikkeessä. Wedding Garage on edelleen liikkeistä henkilökohtainen suosikkini palvelun, liikeidean ja fiiliksen ansiosta ja omistan Wedding Garagelle kokonaan oman postauksen myöhemmin. Tässä postauksessa haluan kertoa kokemuksistani muissa juhlapukuliikkeissä, mutta mainittakoon Wedding Garagesta sen verran että heidän liikeidea on myydä keho-ja ekopositiivisia kierrätyspukuja, joiden lisäksi heillä on (toistaiseksi) Suomen ainoa jälleenmyyntioikeus italialaiseen Eddy K - hääpukumerkkiin. Omistaja Maija on lumoava persoona joka tekee työtä ihan koko persoonallaan ja sydämellään. Kävin Wedding Garagessa itse asiassa kahdesti, ensimmäisellä kerralla mukana oli kunnon seurue; sisareni, äitini sekä eräs ystäväni, ja toisella kerralla kävin ihan itsekseni sovituksessa. Näillä käynneillä sovitin yhteensä 11 erilaista pukua - valikoimaa siis on runsaasti. Wedding Garagessa ei saa kuvata myyntivälityspukuja, mutta Eddy K-malliston puvuista sai ottaa kuvan.

Zazabella Kuopio
Kuopion Zazabellaan (kuten tietysti kaikkiin muihinkin liikkeisiin) kannattaa ehdottomasti varata sovitusaika. Ensimmäisen kerran kun astuin Zazabellan liikkeeseen sisään, sain lähinnä tylyhkön toteamuksen että kannattaa varata aika, kun olin esittänyt asiani että ajattelin hieman katsella liikkeen pukuvalikoimaa. Eli walk-in asiakkaita ei katsota kauhean suopealla silmällä täällä. No, varasin ajan, ja kun saavuimme kahden kaasoni kanssa sovitukseen, olikin jo palvelu paljon omistautuneempaa ja ystävällistä. Tunnin aikana ehdin sovittaa 7 mekkoa, joista osa kävi vain nopeasti päällä, osaa taas pyörittelin ja mallailin pisempään. Loppujen lopuksi täältä löytyi yksi mekko, joka olisi ollut mieleinen, mutta siitä pitäisi tilata eri koko kuin mitä oli liikkeessä sovitettavissa. Jäin pohtimaan tilausta, ja seuraavana päivänä sainkin vielä viestin Zazabellasta: Pukua ei enää ollut tilattavissa, koska kyseessä oli poistuva mallisto. Koska sovittamani koko ei ollut sopiva, Zazabellan puvuista ei siis löytynyt minulle voittajamekkoa. Zazabellassa ei saa kuvata pukuja.

Joen Juhla-asu
Seuraava liike oli Joensuussa sijaitseva Joen Juhla-asu. Täällä makutuomarina oli yksi kaasoistani. Joen juhla-asun valikoima oli liikkeessä melko suppea, mutta heillä oli paljon eri malleja tilattavissa. Sovitin 4 eri pukua Joen Juhla-asussa, ja täältä suosikiksi nousi suomalaissuunnitteinen Victoria & Vincent malliston Henriikka-puku, jota ei kuitenkaan ollut sovitettavissa rekeissä. Puvun toimitusaika on noin 3 kuukautta, joten jos alkaa tuntumaan että mitään muuta ei kerta kaikkiaan löydy, tämä on se viimeinen oljenkorsi josta sitten voi tilata puvun kohtalaisen nopeasti. Toiveissa on kuitenkin löytää puku, jota voisin sovittaa jo liikkeessä, tuntea materiaalin, muodot ja konkreettisesti nähdä miltä puku näyttää päälläni ennen ostopäätöksen tekemistä. Kuvaaminen oli Joen Juhla-asussa sallittua.
Jyväskylän Juhla-asu
 Jyväskylän Juhla-asussa oli ehkä näistä käymistäni paikoista laajin pukuvalikoima, moneen eri hinta- ja kokoluokkaan löytyi vaihtoehtoja. Täällä makutuomariksi lähti mukaan siskoni. Asiakaspalvelija oli rauhallinen ja antoi hyvin tilaa asiakkaan omille ajatuksille ja osasi tuoda rekistä juuri toiveiden mukaisia ja oikean kokoisia pukuja. Sovitin 6 toinen toistaan näyttävämpää pukua, joista suosikiksi nousi Eternity Bride-merkkinen puku. Täällä kävi harmikseni samanlainen tuuri kuin Zazabellassa - puku johon tykästyin eniten, oli liian pientä kokoa ja isompaa mallia ei enää ole tilattavissa. Vaikka pukuihin voi tehdä monenlaisia muutoksia, haluaisin kuitenkin että puku olisi edes kohtalaisesti sopiva kun sen kiikuttaa liikkeestä ulos. Puvusta sai ottaa täällä valokuvan.
Pukuja sovitettu yhteensä: 28

Suosikkini Jyväskylän Juhla-asussa, Eternity Bride.Harmi että puku oli kuitenkin liian pieni.

Liki 30 pukua sovitettuani tiedän jo melko tarkasti mitä haluan. Lähdin sovituksiin aika avoimin mielin, en tiennyt yhtään mitä odottaa, mikä sopisi minulle ja mikä ei toimi ollenkaan. Jokaisesta sovituksesta tarttui jotain ideoita mukaan ja se unelmapuvun runko alkoi hahmottua mielessä. Huomasin, mitkä asiat toimivat omalle kropalle ja millaiset leikkaukset imartelevat omia muotoja. Haluan ostaa mekon siten että se sopii nykyiselläänkin minulle - en aio ostaa mitään -20kg tavoitemekkoa joka sitten todennäköisesti jääkin liian pieneksi. Jos tässä nyt jonkunlainen morsiusdieetti toteutuu, sitä unelmapukua voidaan sitten kaventaa istuvaksi. En ole myöskään vielä täysin päättänyt, haluanko illaksi erillisen "bilemekon", mutta todennäköisesti koitan vetää juhlat läpi yhdellä puvulla - jos mekko ostetaan lähtökohtaisesti vain yhden juhlapäivän takia, kyllä sitä pitää koko päivä sitten pitää, koko rahan edestä! 

Kaiken kaikkiaan koko mekkosovitusrumba on ollut yhtä aikaa hauskaa, mutta myös hieman ahdistavaa - tuntuu että monessa mallissa jään kahden koon väliin, ja vain harva puku on istunut todella hyvin minulle. Olen melkoisen huono visioimaan asioita ilman että konkreettisesti näen ne, joten minun on vaikeaa hahmottaa sellaisia "tästä jos vähän muokkaa niin sitten se sopii"-ratkaisuja. Jos mekko ei sovituksessa istu päälle edes välttävästi, tulee olo ettei se voi olla muutenkaan sopiva. Kaikissa liikkeissä olen kuitenkin saanut hyvää palvelua, eikä omaa (plus)kokoa ole tarvinnut missään hävetä. Tässä vaiheessa alkaa kuitenkin mekkojen perässä juokseminen jo riittämään, ja tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä minulla olisi hääpuku vaatekaapissa tai vähintäänkin tilattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!