keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Wedding Garage - kokemuksia ensimmäisestä hääpukuliikkeestä jossa kävin

Kun rupesin selailemaan Suomen hääpukuliikkeitä, aika nopeasti kävi selväksi että halusin ehdottomasti päästä Wedding Garageen etsimään pukua. Wedding Garagen liikeidea on myydä käytettyjä, max. 5 vuotta vanhoja hääpukuja, ja lisäksi heidän mottonsa kuuluu: "Morsian on aina oikean kokoinen". Eli kehopositiivisuutta ja kierrätysideaa samassa paketissa, aivan täydellistä! He eivät osta pukuja myyjiltä, vaan puvut ovat yksityishenkilöiden omistamia ja ovat myyntivälityksessä liikkeessä. Tästä syystä pukuja ei saa kuvata liikkeessä. Kierrätyspukujen lisäksi Wedding Garage on Suomen ainut jälleenmyyjä italialaiselle Eddy K morsiuspukumerkille. Wedding Garage on muuttanut jo kahdesti isompiin liiketiloihin ja omistaja Maija on myös uuden  Jyväskylä Bridal Fair-häämessutapahtuman takana. On ollut mahtavaa seurata pienen yrityksen kasvua etenkin, kun työtä tehdään selvästi koko sydämellä ja persoonalla.

Kävin ensimmäisen kerran Wedding Garagessa hääpukuja sovittamassa elokuussa 2019. Tämä oli ensimmäinen kerta kun sovitin hääpukuja, ja mukana sovituksessa oli sisareni, äitini, sekä ystäväni. 
Maija otti seurueen vastaan ja kertoi ensimmäisenä Wedding Garagen pelisäännöt. Ne menevät näin:

1. Morsian on aina oikean kokoinen. Tähän sääntöön sisältyy se, että sovitus on turvallinen tila. Ketään ei arvostella, kritisoida tai kommentoida ikävästi. Oman kehon mollaaminen on myös morsiamelta itseltään kielletty. Jokainen keho on kaunis ja jokaiselta löytyy ne parhaat kohdat mitä voidaan korostaa. Oli suorastaan yllättävää huomata kuinka helposti sitä omaa kehoaan kritisoikin. Yhdessä sovituksen vaiheessa totesin että puku näyttäisi kauniimmalta jos omistaisin upean joutsenkaulan tällaisen 5cm töpön sijaan, ja Maija puuttui heti puheeseeni; sinullahan on upea hartialinja, ja täällä ei puhuta pahaa yhdestäkään ruumiinosasta.

2. Morsian on aina oikeassa. Hääpukua etsitään juuri sinulle. Ei äidille, anopille eikä kenellekään muulle. Jos sinä rakastut pukuun, se on Se Oikea. Morsian saa myös muuttaa mieltään, vaikka koko muu seurue olisi jo "hyväksynyt" pukuvalinnan. 

Sovitusaika on 1,5 tuntia ja se kului yllättävän nopeasti. Aikaa oli kuitenkin riittävästi useiden eri vaihtoehtojen vertailuun. Ennen sovitusta en myöskään ollut oivaltanut kuinka paljon pukuihin voidaan tehdä muutoksia esimerkiksi vöiden, pitsipaitojen, boleroiden ja hihojen avulla. Rakastuin ideaan lyhyestä pitsipaidasta, joka tulee olkaimettoman puvun päälle - näin puku on hillitty ja arvokas esim. kirkossa, mutta illan edetessä pitsipaidan voi poistaa ja puku on hieman rohkeampi ja näyttävämpi. Lisäksi hunnut olivat minulle täysi yllätys. Olin ensin vahvasti sitä mieltä että minä en tule huntua ottamaan, mutta Maija suostutteli minut kokeilemaan huntua. Sillä hetkellä kun huntu laitettiin päähän, koko fiilis muuttui juhlapukusovituksesta morsiussovitukseksi. Se oli todella ratkaiseva ero, ja päätin että hääasussani tulee sittenkin olemaan huntu.

Ensimmäisessä sovituksessa minulle ei löytynyt mieluista pukua, mutta Maija kehotti minua varaamaan toisen sovitusajan myöhemmälle syksyyn. He olivat juuri muuttamassa isompiin liiketiloihin, pukuja olisi tulossa paljon lisää ja elokuussa heillä ei vielä ollut Eddy K- tilausmalliston pukuja sovitettavana. Varasin siis uuden ajan marraskuulle. 

Kaikesta hehkutuksesta huolimatta tämä ei ole maksettu mainos. :D


Toiseen sovitukseen menin yksin. Se oli ensimmäinen sovitus jossa minulla ei ollut ketään mukana, ja pidin kokemuksesta, koska minulla oli aikaa oikeasti keskittyä omiin ajatuksiin ja fiiliksiin sovitetuista puvuista. Toisten mielipiteet voivat olla erittäin suuri apu, mutta kahdestaan ammattilaisen kanssa tehty sovitus tuntui jotenkin henkilökohtaisemmalta, kun pukua ei tarvinnut "esitellä" kenellekään. Sovitus oli Wedding Garagen uusissa liiketiloissa ( Rajakatu 28, Jyväskylä) ja pukuja oli edelliseen kertaan nähden hurjasti enemmän. Vaikka toivoin hartaasti että kierrätyspuvuista löytyisi minulle voittaja, odotin paljon myös sitä, että pääsin sovittamaan aitoa, italialaista designpukua päälleni. Valitettavasti sama homma toistui, ja kierrätysvalikoimissa ei ollut haaveilemani mallista pukua. Sen sijaan Eddy K - tilausmallistosta löytyi puku jossa toteutuisi kaikki toivomani ominaisuudet. Toivomaani mallia ei ollut sovituskappaleissa, mutta sovitin merenneitohelmaista pukua jossa yläosa ja puvun runko olisi helmaa lukuunottamatta lähestulkoon samanlainen toivomani puvun kanssa. Kuten aiemmassa postauksessa sanoin, olen umpisurkea visioimaan mitään ellen konkreettisesti näe pukua ylläni. Puku kuitenkin istui erittäin hyvin päälleni ja tuntui tukevalta. Vaikka kyseessä oli olkaimeton malli, olo ei ollut alaston tai sellainen että "kaikki paikat näkyy". Mallissa jota toivon olisi runsaampi helma ja olkaimet, mutta kaula-aukon leikkaus ja korsetin malli olisivat hyvin samanlaiset kuin tässä sovittamassani puvussa. 

Merenneitohelma ei ollut mun juttu. Malli Eddy K Curvy UR116, koko 42

Olenkin nyt melkoisen ongelman edessä; ostanko unelmieni puvun "sokkona", ilman että olen sovittanut sitä, vai jatkanko vielä etsimistä? Lisäksi hinta on yksi kysymys. Puvun hinta olisi noin 1400€ jos tilaan puvun 2 viikon kuluessa. Tämän jälkeen hinta on yli 1700€. Olen pitänyt mekon maksimibudjettia 1500 eurossa, mutta tähän rahaan toivoin jo saavani koko lookin asusteineen, kenkineen päivineen. Olenko valmis maksamaan unelmieni puvusta (jota pidetään kuitenkin vain se yksi päivä...) 1500€ ( + asusteet, mahdolliset muokkaukset jne jolloin koko paketin hinta olisi varmaan lähemmäs 2000€)? Vai olisinko täydellisen tyytyväinen muutaman sadan euron kierrätysmekkoon, joka ei ehkä ole täysin unelmapuku, mutta olisi edullisempi ja ekologisempi vaihtoehto?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!