maanantai 4. helmikuuta 2019

Mitä rintaleikkaus maksaa?

Tiedän että monia kiinnostaa, mitä rintaleikkaukset maksavat Suomessa. Haluan listata budjetin myös itselleni talteen tänne. Nykyään monilla klinikoilla hinnastot löytyvät jo nettisivuilta. Leikkaus suunnitellaan kuitenkin aina henkilökohtaisesti, ja se voi vaikuttaa myös hintaan. Hintaan voivat vaikuttaa mm. valitun implantin malli, lisäoperaatiot kuten nännipihojen korjaus tai mastopeksia (eli rinnan kohotus), haluatko yöpyä sairaalassa, jne jne. Huomioitavia lisäkuluja tulee myös matkoista, majoittumisesta, lääkkeistä, mahdollisista tukiasusteista (tukiliivit, vyöt, kompressiosukat...) ja muusta "ylimääräisestä" sälästä. 

Listaan tähän kulut mitä projektiin on uponnut vuodesta 2017 lähtien, jolloin vakavissani aloin asiaa harkitsemaan.

Ensimmäinen konsultaatio (eri klinikka kuin se mihin päädyin leikattavaksi)........... 110€
Toinen konsultaatio (leikkaava klinikka)......................................................................40€
Sydänkardiologin tutkimus, bedside.............................................................................46€
Rintaleikkaus (sis. kolmas konsultaatio, tukiliivit)......................................................5 180€
Majoitus 2 yötä hotellissa.............................................................................................126€
Meno-paluu Helsinkiin x 4*.........................................................................................200€
Kulkeminen Helsingissä...............................................................................................20€
Lääkkeet, haavateipit yms apteekkituotteet..................................................................45€
Kompressiosäärystimet.................................................................................................25€

TOTAL......................................................................................................................... 5 792€

* Junaliput n. 25€/ suunta ennakkolipuilla; 2 konsultaatiokäyntiä + minun ja puolison matkat leikkausajankohtana.

Tuo 5180€ sisälsi siis kaiken leikkaukseen liittyvän. Sain leikkauksen alvittomana, koska rinnoissani on sen verran kehityshäiriötä että ne kuuluivat "kela-korvauksen" piiriin. ALVin kanssa hinta olisi ollut n. 5800€ (alv. 24% vähennetään lääkärintyöstä, ei esim. implanteista tai lääkkeistä)
Hintaan sisältyi:
-Implantit
-Lääkärin leikkauspalkkio
-Anestesialääkärin työ
-anestesia + kipulääkkeet leikkauspäivänä
-Konsultaatio ennen leikkausta
-Jälkitarkastukset (2) leikkauksen jälkeen
-tukiliivit
-Nännien muotoilu tarvittaessa
+ kirurgin pieni extratyö, muotoileva rasvaimu kyljistä / kainaloista jotta rinnan muoto saatiin asettumaan implantin kanssa mahdollisimman hyvin.


Rahoitin leikkauksen (tuon 5180€) loppujen lopuksi noin puolessa vuodessa: 2000e säästin palkoistani syksyn 2018 aikana, toisen 2000 tienasin lisäansioina verkostomarkkinoinnilla, ja loput on lainattu yhteiseltä säästötililtämme. Pohdin ensin luoton nostamista tuon puuttuvan summan kuittaamiseksi mutta rakas puolisoni totesi että hulluahan on ottaa maksullista rahaa käyttöön kun yhteisellä "talotilillä" on reilusti puskuria - makselen sitten sinne seuraavista palkoista tuon lainatun summan. Itselleni oli tärkeää toteuttaa asia tässä järjestyksessä; ensin kerätään rahat säästöön ja sitten vasta mennään leikkaukseen.

Muutamalla virkkeellä kerrottuna tuo kuulostaa kovin simppeliltä, mutta ei se kurinalainen säästäminen joka hetki mitään herkkua ollut. Aika paljon sai tinkiä siitä kulutusmallista mihin oli tottunut ja muokata ajatusmaailmaa uusiksi, mutta se teki myös hyvää. Tuli huomattua kuinka helposti raha valuu kaikkeen "turhaan", mikä toisaalta on niitä arjen pieniä asioita mistä nautin.  Jos elo olisi pelkkää perunamuusia ja kalapuikkoja, duunia ja laskuista selviytymistä, niin se kyllä veisi paljon elämän mielekkyydestä. Tämän säästöurakan myötä tiedostin entistä vahvemmin sen, miten onnellinen ja kiitollinen saan olla siitä että olen työkykyinen ja työelämässä, ja että voin taloudellisesti mahdollistaa tällaiset isot (ja pienet) asiat. Seuraava säästökohde onkin sitten vielä vähän isompi; häät. 

2 kommenttia:

 1. Moi. Kärsin itse samasta vaivasta eli tubulaarisista rinnoista, ja blogiasi onkin hyvin mielenkiintoista lukea. Olitko miettinyt julkiselle puolelle hakeutumista rintojen korjausta varten? Vaikuttiko rintojen korjaustavan itse valitseminen (ja siten myös lopputuloksen koon), sekä nopeampi aikataulu valintaan yksityisellä leikkauttamiseen? Mukavaa jatkoa .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ja kiitos kommentistasi!
   Mietin aluksi myös julkiselle puolelle hakeutumista, mutta koska asiaan suhtauduttiin alustavan tiedustelun perusteella melko nihkeästi, koska omista rinnoistani ei kuitenkaan ollut varsinaista terveydellistä _haittaa_ minulle, tuumin että helpommalla pääsen kun vain säästän rahat ja menen yksityiselle, saan ainakin mieluisat ja todennäköisesti nopeammin kuin julkiselta puolelta. Eli kyllä, mainitsemasi seikat vaikuttivat myös siihen miksi halusin yksityiselle. Myös Suomen plastiikkakirurgeihin perehtyessäni oli minulle hyvin selvää että haluan juuri Helsinki Clinicille Jyrängin operoitavaksi. Kiva kuulla, että blogista on ollut apua sinulle! Hauskaa syksyn jatkoa!

   Poista

A comment makes my day!