maanantai 5. kesäkuuta 2017

OKU (OmaKotiUnelmia) osa 2; remppa vai muutto? Molemmat!

No niin.

Kuukauden verran on nyt asuttu omassa kodissa. Toimittu pankin talkkareina. Kaupat tehtiin tasan kuukausi sitten, muuttoa tehtiin pikkuhiljaa toukokuun aikana ja WC-remppa sekä makkarin remppa on parhaillaan käynnissä. Kompostori on tilattu, samoin 12 mottia takkapuita, sähkö-, vesi-, ja jätesopimukset hoidettu, ja hiirenloukkukin on varattu. Se on luovutusikäinen elokuussa, jolloin meille siis tulee perheeseen meidän eka karvatassu, maatiaiskissa. Pitäähän omakotitalossa yksi hiirenpyytäjä olla! Pääsen ensi perjantaina tapaamaan kisua.

Ensimmäinen kuukausi on ollut talon kanssa opettelua,  lämmityskierron etsimistä, runsaasti omasta saunasta nauttimista ja tosiaan remontin keskellä elämistä. Mitään suuria katastrofeja ei ole tullut vastaan, ja nyt kun olen lomalla muutaman viikonloppureissun tehnyt, niin aina on ollut se sama tunne; ei malttaisi millään lähteä kotoa, ja on ihanaa tulla takaisin. Tuntuu että to do - lista on loputtoman pitkä, mutta täytyy vain ottaa yksi ruksi kerrallaan. WC toivottavasti valmistuu tällä viikolla, makkarista on maalattu seinä ja katto, lopuilta seiniltä puuttuu vielä tapetit. Ja vaatekaappien ovet odottavat DC-Fix- tuunausta. Kuvia laitan kunhan on jotain oikeasti konkreettista ennen-jälkeen materiaalia saatavilla, nyt vain koitan olla kaatumatta maalipurkkeihin, laattapinoihin, porakoneisiin ja kaikkeen muuhun kamaan mikä odottaa omalle paikalleen pääsyä kunhan saadaan rempat tehtyä.

Parhainta on, ettei ole kertaakaan harmittanut tarttua telaan, vaan mielellään on tehnyt omaa kotia kohta kerrallaan valmiiksi. Oman näköiseksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!