tiistai 18. marraskuuta 2014

Napapiirin valloitus

En ole ikinä käynyt Kemiä pohjoisemmassa. Paitsi nyt, tänä syksynä päätin hyödyntää VR:n kympin tarjouksen. Kuopio-Rovaniemi-Kuopio 20e. Eipä paha! Joensuu-Kuopio välillekin löysin 5e nettitarjouksen. Opiskelijabudjetilla reissatessa oppii aika tarjoushaukaksi.
Viikon majoitus hoituu työharjoittelussa täällä olevan kaverin nurkissa, joten sekin hoituu ruokakulujen hinnalla :)

Poroajelut ja huskysafarit jää ihan auttamatta pois tästä matkabudjetista, mutta huomiseksi suunnittelin kiertäväni Ounasvaaran näköalatornin maisemat, ja tänään hyppäsin bussiin ja kävin varmistamassa Napapiirillä että Joulupukilla on homma hanskassa ja mun joululahjatoivelista tallessa. Hyvin täällä on kyllä brändätty, tuotteistettu ja markkinoitu koko joulu ja Lappi. Kun kysyin että eikö paikkakuntalaiset itse väsy tähän ainaiseen jouluhulinaan, sain tällaisen vastauksen:

""Siihen tottuu eikä itseasias ennää ees aattele koko joulua. Sit ku turistit tullee kyselee että miksen ajele poroilla ja koska ne revontulet laitetaan pääle ni tajuaa että on tämäki kaupunki."

Alla kuvapläjäys (kännykkälaatua valitettavasti) tästä päivästä.

"Jää"silta
Joulupukin virallisesta postikonttuurista lähettelin muutamat kortit menemään, ja opin vähän tietoa siitä, kuinka suosittu kirjekaveri Pukki oikein onkaan:

Lasten Pukille lähettämien kirjeiden kuoria (itse kirjeethän on postitonttujen arkistoissa mapitettuina..) voi ostaa, ja samalla tukea Unicefin toimintaa. Osassa kirjeistä on postinumeroita myöten kaikki tiedot, toisissa luki vain "Santa - North Pole" ja kaikki ne on löytäneet tiensä tänne Napapiirille! Eri kielillä, useissa tosin myös selvää suomea, vaikka lähetys olisi tullut Taiwanista saakka.


Selvää Suomen kieltä, vaikka kirjeitä on Brasiliasta ja Taiwanista saakka! 


I am a dog    I want a dog. :D
Brianilla olikin vähän eri toive sitten.


Lopuksi Rovaniemen iltavalaistusta
Jätkänkynttilä

4 kommenttia:

 1. Oi mite nätin näköstä :O Itekki haluisin kyl päästä käymää lapissa, ku en oo ikinä käyny :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin joulun alla kyllä oli oikein nättiä siellä! Vaikka sain kuulla kommenttia siitä etti ei Rovaniemi oo vielä mitään oikeaa lappia (onpahan!), pitäs lähteä jonnekin Äkäs-Lompoloon tai Inariin jos aikoo kunnolla lappeilla.
   Poroja en nähnyt ollenkaan (no ei kauhean suuri todennäköisyys olekaan nähdä niitä pyörimässä tossa Rovaniemen keskustassa.... :D) mutta muuten oli kyllä kiva reissu!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon sulle hyvää jatkoa ja menestystä elämässä, kiitos kaikista hupaisista jorinoista ja kokemuksien jakamisista. Minulla oli kivaa keskustella sun kanssa.

   terv. Antti

   lapinkoltta@gmail.com

   ps. Äkäslompolo on yhdyssana

   Poista

A comment makes my day!