tiistai 29. huhtikuuta 2014

Soi Dog Foundation

Otettiin tänään Tonin kanssa auto alle, käytiin marketista ostamassa 20kg säkki koiranruokaa ja 5kg kissanruokaa, ja suunnistettiin Phuketin pohjoisosissa sijaitsevaan Soi Dog - katukoirayhdistykseen vierailulle.

Soi Dog on hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa Thaimaan kodittomia, kaltoinkohdeltuja ja sairaita koiria ja kissoja. Järjestö myös sterilisoi katukoiria ja rokottaa eläimet, esimerkiksi Phuket on julistettu Thaimaassa ainoaksi vesikauhuvapaaksi alueeksi, osittain kiitos Soi Dogsin tehokkaan ja järjestelmällisen rokotusohjelman. Lisäksi järjestö pyrkii vähentämään ja estämään koiranlihakauppaa, joka on brutaalia ja epäinhimillistä toimintaa. Thaimaasta koiria viedään lähinnä Vietnamiin ja Kiinaan.
Paranemaan päin
Ylläolevan koiran kuono oli puoliksi halki ja mädäntynyt, kun koira tuotiin Soi Dogsille. Tälläistä jälkeä tulee esim. machete-viidakkoveitsistä, joilla koiria hakataan mm. koiranlihakaupan yhteydessä. Nyt kuono on jo parempi, koira ei tarvitse enää kipulääkkeitä eikä se kihnuta tai muuten aristele kuonoaan.
Soi Dogs toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusten varassa. Kuka tahansa voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi työntekijäksi. Koska olen skeptinen suomalainen, halusin itse nähdä paikan ennen kuin teen mitään (raha)lahjoituksia, ties mihin ne rahat oikeasti sitten menee.. Otettiin mukaan kuitenkin ruokasäkit, ne nyt menee ainakin varmasti asianomaisille. Tässä yhdistyksessä ei jää epäilystäkään, mihin lahjoitukset käytetään; eläinten hyvinvoinnin kehittämiseen. Vain muutamassa vuodessa organisaatio on laajentanut toimintaansa, rakentanut uusia, hygieenisempiä ja isompia tiloja koirille, ja ostanut lisää maata, jotta koiria voidaan edelleenkin ottaa suojaan.


Lenkitysmaisemia ankkalammella

Koirien luottamus saavutetaan pikkuhiljaa yhdessäololla

Siistit ja nykyaikaiset operointitilat

Katit vailla kotia
Soi Dogsin työntekijä Paul kierrätti meitä ympäri aluetta, ja esitelmöi organisaation toiminnasta ja koirista, joita sinne tuodaan. 
Koiria on n. 400, kissoja vajaa 50. Eläimet on sijoitettu tarkasti sen mukaan, millaisia ne ovat luonteeltaan ja lähtökohdiltaan. Ujot koirat, isot koirat, pennut,vanhat ja jo adoptoitavaksi valmiit koirat ovat kaikki omissa kenneleissään. Osa koirista jää kenneliin, osa odottaa uutta perhettä, osa päästetään takaisin vanhoille reviireilleen.
Jos haluaa adoptoida koiran tai kissan, Soi Dog organisoi ja toteuttaa koko prosessin aina rokotuksista, asiakirjoista ja lennoista lähtien. Mitä tahansa koiraa ei voi ottaa, vaan koirat jotka ovat saaneet luottamuksen takaisin ihmisiin, ovat luonteeltaan sosiaalisia ja sopeutuvaisia, pääsevät uusiin koteihin. Tarkalla valikoinnilla pyritään estämään sekä uuden omistajan että koiran sopeutumisshokkia ja saamaan aikaiseksi positiivisia adoptiotarinoina.

Koirilla oli tilavat aitaukset, vettä ja suojaa tarjolla, niitä lenkitetään, ja selvästi muutenkin pidetään hyvää huolta. Myös kissoilla näytti olevan lokoisat oltavat, portaat ulkotarhaan ja enemmän leluja kuin millään kotikatilla mitä olen Suomessa nähnyt.

Hayak The One-Eyed Soi Dog

Click here for more information! Lisätietoa organisaatiosta löydät linkin takaa:
Soi Dog Foundation websites

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!