lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tampereen löydöt

Tein pienen miniloman Tampereelle sen asujaimistoa moikkaamaan. Dieetti jäi Joensuuhun ja nautiskelin Kaffilassa täysin hyvällä omallatunnolla suklaabrownien ja luomuomenamehun lifestyle-hintaan 8e. Lisäksi illemmalla käytiin muistelemassa Shanghain aikoja Thai& Laos – ravintolassa. Aivan ihanaa ruokaa, tilasin Phad Sii Iu Thai-Laos – annoksen: paistetut nuudelit, soijakastike, jättikatkarapuja, chiliä,kanaa ja basilikaa. Ah nams ja oi voi! Thai & Laos Tampere.


Pussitellessa pääsee kyllä tehokkaasti unohtumaan kuinka herkkua on syödä, ja se sosiaalinen terapia mikä yhteisen illallisen myötä tulee. No, kohtuudellahan näistäkin voi nauttia.
Vaikka ajatuksena oli että lähden ensisijaisesti ihmisiä moikkaamaan, en shoppailemaan, tulihan sitä alennuksiakin metsästettyä. Täysin uusi tuttavuus oli minulle maalaiselle Skopunkten. Ja arvatkaa vaan, rakastuin silmittömästi! Hyviä löytöjä tarttui mukaan myös New Yorkerista sekä yleensäkin Ideaparkin tasauspäiviltä.

Tässä mun kevään värimaailmaa
 Taustana käytetty huivi, Pieces.
Iso rannekoru, Pieces
Kallokoru ja kultasulkakorvis, New Yorker.
Love-korvikset, Bik Bok.
Leggings, Pieces.
Nilkkurit, Skopunkten.
Lisäksi Adidaksen trikooshortsit sekä alusvaatteita, eivät nyt sattuneesta syystä päässeet kuviin.
Hinnoista sen verran, että nuo kengät oli kalleimmat, 15e. Kerrankin onnistuneita alelöytöjä! Leggingseistä sen verran, että olen pitkään ollut sekä kriittinen että kiinnostunut noista wetlook-tyyppisistä viritelmistä, mutta en ole uskaltanut omiin tukkeihin niitä sovittaa. No, -80% alennuksilla nämäkin tarttui mukaan ja yllätyin kuinka kivat ovatkaan!
Asialliset kävelykengät Pietarin retkeä silmällä pitäen. Isoon cityyn ei lähdetä rähjääsissä tennareissa!
Pihillä tuulella kun olin, jätin Ginaan täysin kelvolliset ja huokeat farkut, kun ajattelin että saan kyllä nämä löysät kavennettua sopiviksi. Koko aamupäivän koitettiin äitimuorin kanssa farkkuja mallata sopiviksi, mutta kissanvillat - jouduin sittenkin nielemään tappion, hölläämään kukkaronnyörejä ja tilaamaan siskon mukana ne pahuksen farkut.


Ennen Joensuuhun paluuta vielä äidin kanssa valmistettu pääsiäisateria; me kun olemme perheestä ainoat ketkä sitä villasukka-Lambia tykkäävät natustaa.


Lampaan ulkofilee punaviini-valkosipuli marinadissa. 

Valkosipuliperunat. Kuori, viipaloi, kypsennä pannulla öljyssä, mausta (suola, pippuri, yrtit, valkosipuli..). Lado voideltuun vuokaan, purista valkosipulia sekaan. Lykkää uuniin. (225C)


Kun perunat on uunissa, ota yön yli marinadissa lojuneet fileet, paista kuumassa rasvassa, mausta (meillä käytettiin: pippuri, suola, valkosipuli, rosmariini) ja laita nekin perunoiden kaveriksi uuniin hetkeksi. Perunat on tässä vaiheessa olleet n. 15min uunissa, anna olla vielä toiset 15. 

Lisänä yksinkertainen salaatti ja jälkiruoaksi – mitäs muuta kuin pääsiäismunia!
Sunnuntaiksi sit takaisin Joensuuhun ja ruokaruotuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!