lauantai 22. helmikuuta 2014

Saari, mistä kaikki alkoi

Suoritan viimeistä restonomin koulutukseeni kuuluvaa työharjoittelua Raya Divers- nimisessä firmassa. Raya Divers on nykyään keskisuuri sukellusfirma, joka toimii Thaimaassa viidessä eri kohteessa. Toimintaa pyöritetään pääosin Phuketista käsin, ja kuumimman sesongin aikaan toimisto on auki viikon jokaisena päivänä aamusta iltaan.

Alussa ei ollut ihan noin kiireistä. Firma syntyi viitisentoista vuotta sitten parin sukeltajakaveruksen ideasta. He olivat löytäneet tiensä Raya Yain saarelle, viihtyivät siellä ja silloin tällöin veivät saaren ainoan majapaikan asiakkaita pinnan alle. Saattoi olla useampi viikko, ettei tapahtunut muuta kuin riippumatto ja kylmä kookosjuoma, mutta pikkuhiljaa sana taitavista sukeltajista levisi.
Nykyään Raya Diversin kanssa pääsee tutustumaan Thaimaan saaristoon niin pinnan alla kuin päälläkin; sukeltamisen lisäksi ohjelmistossa on erilaisia saari- ja purjehdusretkiä.

 Raya Yain saari on pysynyt kehitykseltään melko alkeellisena paikkana, koko saarella ei kulje kuin pari tietä, siellä on yksi traktori ja kaikki hyödykkeet ja tarvikkeet tuodaan veneillä Phuketista, samoin kuin myös roskat yms. viedään pois. Saari on todella suosittu sukellus- ja päiväretkikohde, mutta onneksi sieltä löytyy vielä hiljaisiakin kolkkia.

Tässä kuvia klassikosta, siitä mistä kaikki Rayan sukeltajien toiminta lähti liikkeelle. 
Ao Patok- lahti

Katson (lähes) autiota hiekkarantaa

Siam Bay
Sukelluskokeilua


Saaren suurin elukka, varaani

2 kommenttia:

  1. Vau, mitkä maisemat!!! On tainnut olla aika mahtava reissu. Täällä aina lueskellaan kuulumisia-kiva, kun jaksat tänne kirjoitella. t. Tuula ja Marika (+1 aste lämmintä, yöllä satanut reilut 5cm lunta, näillä mennään. ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla etta seuraatte, viela kivempi kun tulee kommenttiakin! :) Suomen talvi on kuulemma ollut vahan pettymys tana vuonna, harmin paikka. Viela ehtii hankkia lomalennon naille rannoille ;)

      Poista

A comment makes my day!