keskiviikko 14. elokuuta 2013

Se nettivaatekauppa millä on ärsyttävät mainokset

Zalando!!

Päätin testata, miten tuo putiikki toimii. Tilasin nilkkurit, jotka luultavasti joudun palauttamaan. Halusin kuitenkin päästä niitä sovittamaan ja testaamaan, ja lupaan raportoida tänne asian etenemisestä!

Vaihe 1.
Rekisteröityminen ja tilauksen teko

Plärättyäni läpi Zalandon toimitus-ja palautusehtoja, kirjasin tietoni ja tein tilauksen - vaadittiin vain perustiedot ja homma hoitui ihan passelisti. Valitsin maksutavaksi laskun siinä toivossa, että jos kengät ei sovikaan, niin en välttämättä joudu maksamaan koko kokeilusta mitään, saati ruveta siihen rahanpalautusrumbaan. Laskua varten vaadittiin henkilötunnus.
Zalando lupaa 4-10 päivän toimitusajan tuotteelle. Laskulla on 30 päivää maksuaikaa, ja palautusaikaa on 30 päivää myös. Jekku on siinä, että laskun päiväys on tänään, kun tein tilauksen, kun taas palautus alkaa vasta kun olen saanut pakettini. Eli lasku pitää olla maksettuna 13.9. Vaikka sivuilla annetiin kauttarantain ymmärtää, että lasku tulee vasta paketin mukana. Laskin, että vaikka tuotteen toimituksessa menisi maksimi-ilmoitettu 10 päivää, minulla olisi silti hyvin aikaa nopeasti noutaa ja sovittaa nilkkurit, ja palauttaakin jos ei olekaan sopiva. Heidän pään käsittelyyn saattaisi mennä n. viikko, mutta palautuksen pitäisi silti onnistua annetun ajan puitteissa, etten joudu maksamaan laskua ollenkaan. Ennen kuin tuo laskun 30 päivää kuluu siis umpeen. No niin, sähköpostiin saapuneessa tilausvahvistuksessa lukikin sitten tämä:

"Suurten tilausmäärien vuoksi Zalando.fi -verkkokaupan tilausten toimituksissa esiintyy viivästyksiä tällä hetkellä. Tämä saattaa vaikuttaa oman tilauksesi toimitusaikaan muutamalla päivällä. Pahoittelemme tilannetta ja pyrimme löytämään ratkaisun mahdollisimman pian. "

Eli tässä pelataan selvästi sillä, että laskun joutuu maksamaan melko varmasti joka tapauksessa, ja sitten jos tuote ei sovikaan, saat tapella ja kinastella ja odotella rahojen palautusta. Vituttaa oikeastaan jo valmiiksi koko homma, olisi vain pitänyt marssia paikallisen kenkäkauppiaan liikkeeseen ja ostaa ne 95euron saappaat.. Muutaman lisäpäivän toimituksellakin paketin pitäisi kuitenkin olla minulla viimeistään 4.9. (15 päivää toimitukseen - ei todellakaan nopeata hommaa!!) No, nämä tavarat taitaakin tulla Saksasta tai muualta Schengen alueelta, ainakin pääkonttorin Berliinin sijainnista päätellen..

Niin, ja toimitus tapahtuu MyPack-palveluun, sitäkin pääsen nyt testaamaan ekaa kertaa. Se, mistä pakettini joudun noutamaan, selviää vasta kun saan lähetystunnukset seurattavaksi. Veikkaan Jämsän matkahuoltoa, mutta saattaa olla että joudun ajelemaan myös 30km päähän jonnekin Keuruun Siwaan...

Onko kenelläkään kokemuksia Zalandosta, erityisesti tästä palautuspuolesta? 
(Vuosia sitten tilasin Nelly.comista kengät jotka päädyin palauttamaan, heillä kaikki sujui hienosti ja nopeasti. Siinä vertailukohdetta Zalandolle)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!