torstai 15. marraskuuta 2018

Homma etenee!

Sydänkardiologin lausunto saapui eilen, ja kaikki on kunnossa! 

"--löydökset viittaavat siihen, että VSD on sulkeutunut. Ei estettä suunnitellulle leikkaukselle." 

..Noin niin kuin lyhyesti! Eli terveen paperit tämänkin asian osalta, mahtavaa! Olo on huojentunut ja optimistinen. Taas yksi asia vähemmän vaivaamassa mieltä. 

Kokonaisuudessaan ei voi kuin kehua saamaani palvelua. Soitin ensin kunnalliselle puolelle, että saisiko tällaisen asian tutkittavaksi. Sieltä vastattiin että koska kyseessä ei ole akuutti terveyttä uhkaava tila, pääsisin aikaisintaan 2-3kk päästä tutkittavaksi. Samaan hengenvetoon minulle suositeltiin Terveystalon kardiologi Pirjo Mäntylää. Varasin ajan netistä ja sain sen heti seuraavalle päivälle. Sydämen ultraus tehtiin huolella ja ajan kanssa, lääkäri kyseli paljon taustoistani ja siitä miten asia on vaikuttanut elämääni (hyvin vähän, omasta mielestäni). Olin varautunut n. 300e laskuun koska tutkitutin tämän asian ihan omasta mielenkiinnosta yksityisen sairaalan kautta. Iloinen yllätys olikin 46euron lasku, josta selvisi että koko tutkimus oli veloitettu ns. bedside-tutkimuksena, koska asiasta oli jo keskusteltu plastiikkakirurgini kanssa ja hän oli suositellut asian tutkituttamista. Bedside-tarkoittaa siis käsittääkseni sitä, että kyseessä on varsinaista toimenpidettä varten tutkittava tai lisätietoa antava tutkimus. Correct me if I'm wrong! 
Lisäksi meillä alkaa olemaan konkreettisia päivämääriä kalenterissa!
13.12 käyn vielä toisessa konsultaatiossa, jossa toivottavasti suunnitellaan jo leikkausta ja päätetään mm. implanttien koko, muoto ja sijoitustapa. Minulla on aika selkeä kuva siitä mitä itse toivon, mutta katsotaan onko kirurgi samaa mieltä kanssani tai muuttuuko edellisen tapaamisen suositukset vielä. 
Ja sitten itse leikkaus. Leikkauspäivä on alustavasti suunniteltu toteutettavaksi 25.1. Eli siis 70 päivän kuluttua, 2,5 kuukautta!! Tuntuu ihan epätodelliselta... Tämä nyt saattaa vielä muuttua johtuen omasta työelämästäni, mutta kovin mielelläni en aio leikkausta enää ainakaan lykätä. Aikaistaminen on toki mahdollisuus myös, mutta taaskin töistä johtuen ainakaan tämän vuoden puolella ei enää ole mahdollisuutta näin pitkän toipumisloman ottamiseen. Eli jos kaikki menee hyvin, tammikuussa alkaa tapahtua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!