torstai 17. maaliskuuta 2016

Ensimmäinen raksi ruutuun!

Hyppäsin aamuvaa'alle ja piti ihan ottaa lukemat pariin kertaan uusiksi kun en meinannut uskoa näkymiä; 84,4kg! Eilen aamulla lukemat oli 85,2kg ja mietin itsekseni että joskohan tuota saisi huomenna jo raksia enimmäisen tavoiteruudun. Yön aikana on tapahtunut kummia, mutta en valita!

Aluksi päätin aloittaa tiukasti pussikeitoilla. Se kun toimi viimeksikin. Huomasin kuitenkin aika pian että illalla päivän aktiviteettien jälkeen (elän muutenkin ilta- ja yöpainotteisesti työni takia) kaipaa jotain konkreettista ruokaa, joten nyt noudatan 75-25 pusseja ja kiinteää ruokaa. Ateriarytmini on 4-5 ateriaa päivässä, ateriaväli 3h. Näistä yksi saa olla kiinteää ruokaa, loput pusseja. Kiinteät ruoat tähän mennessä ovat olleet:

ma: maksalaatikko n. 150g.
ti: yksi itsetehty sämpylä jonka välissä 3 siivua juustoa, raejuustoa, lohimoussea
ke: lasagne, määrää en osaa arvioida sen tarkemmin, jotakuinkin sellaisen pienen jälkiruokalautasen annoksen verran?

Eli ei mitään rahkaa ja mehukeittoa vaan ihan perus ruokia, vaikka tietysti vähähiilihydraattisempaan suuntaan pitäisi ehkä pyrkiä. Eniten huolestuttaa nyt muutaman päivän vapaiden jälkeen töihin paluu tänä iltana. Töissä on tarjolla kaikenlaista herkkuruokaa henksuruoaksi niin se pelottaa että riittääkö itsekuri pysyttelemään erossa niistä.

Ajattelin tässä ottaa sellaisen rottakokeen joku päivä, että seuraan painon vaihtelua päivän mittaan. Itse punnitsen aina aamuisin wc-käynnin jälkeen, ennen kuin on syönyt / juonut mitään. Ilman vaatteita ettei ne pyjamahousut vaan tuo puolta kiloa lumepainoa! :D Luotan että silloin kroppa on suurin piirtein aina samassa olotilassa ja lukemat luotettavimmillaan. Iltapainoon vaikuttaa usein päivän syömiset, jopa liikkumiset ja niukalla dieetillä ollessa suuret juodut nestemäärät jotka heittävät ja hämäävät - ja masentavat! - liikaa.

Tässä vielä jostain random aamupaino/iltapaino keskustelusta lainaus, jota itsekin voisin käyttää perusteluna aamupainottamiselle:
"Noin mäkin teen, vaatteet pois, vessan kautta, tyhjällä mahalla - tavoitteena on punnita vartalon paino, eikä vaatteiden, ruuan ja poistettavan nesteen. Vaatteistakin voi tulla puolitoista-kaksi kiloa, ainakin talvitamineissa."

Entäpä siellä ruudun toisella puolella, milloin on mielestäsi paras hetki punnitukseen? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!