tiistai 15. huhtikuuta 2014

Songkran 2557 / 2014

Nyt vietetään Songkrania, thaimaalaisten uutta vuotta. Buddhalaisen ajalaskun mukaan nyt on vuosi 2557. Tänä vuonna Songkran oli 13.-15. päivä, kyseessä on kolmipäiväinen juhlapyhä. Ensimmäinen päivä on water day, vesipäivä. Ihmiset pirskottelevat toistensa päälle vettä toivottaakseen uutta vuotta ja pestäkseen vanhan vuoden liat ja synnit pois. Pirskottelu on tosin hyvin lievä ilmaisu, sillä tapa on paisunut kansalliseksi vesisodaksi. Vesipisteitä ja -saaveja tuodaan kadunreunaan, mistä ohikulkevat ihmiset saavat vettä niskaan ja hyväntahtoista naurua perään, joissain tapauksissa sai myös talkkia naamaan onnea tuomaan. 
Toinen päivä on omistettu perheelle ja sukuloinnille, ja kolmas päivä on suvun vanhimpien kunnioittamiseen. Suurin osa väestöstä lähtee siis perhettä ja sukulaisia tapaamaan ja liikkeet, ravintolat ynnä muut on suljettuina useamman päivän.

Iloinen ja värikäs juhla, ja 35 asteen helteessä myös erittäin virkistävä! Näin Raya Divers valmistautui Songkranin viettoon:


Paljut täyttymään ja vesi viileäksi!Myös poliisit osallistuivat hauskanpitoon1 kommentti:

  1. Vitsi mite hauskannäköstä :D Myö ollaa selvästi ajanlaskussa vähä jäljessä... :D Mut hei siulle on tunnustus tyttöseni :) http://piponytimesta.blogspot.fi/2014/04/no-ompas-miuta-nyt-muistettu.html

    VastaaPoista

A comment makes my day!