tiistai 22. huhtikuuta 2014

Phi Phi, Ko Lanta, Krabi - matkat & majoitus

Matkareitti
Viikko sitten starttasimme Phuketin Rassada Pier- satamasta kohti Phi Phi saaria. Phi Phi Don saarella yövyimme yhden yön, josta jatkoimme kahdeksi yöksi Koh Lantan saarelle. Kolmas etappi oli Ao Nang Krabi. Kaikki nämä alueet kuuluvat Krabin hallintoalueeseen. Kahden yön Krabilla oleilun päätteeksi palasimme takaisin Phuketiin.
Phuketin toimiston thaimaalainen työntekijä Taew varasi meille kaikki lauttaliput ja kuljetukset. En saanut minkäänlaista lippua tai kuittia varauksesta,joten joka kerta kun seuraava lauttamatka lähestyi, epäilin että noinkohan joudutaan ostamaan uudet liput.. Mutta ei, kaikki hoitui ongelmitta ja sujuvasti, neljän hengen kulkemiset!
Koko potti maksoi 1800 baht (45e)/hlö  ja siihen sisältyi:
-kuljetus Chalongista Phuketin Rassada satamaan
-Phuket (Rassada Pier)-Phi Phi (Tonsai pier) lautta
-Phi Phi- Ko Lanta (Saladan-satama) lautta
-edestakaiset kuljetukset satamaan Ko Lantalla
-Lanta- Ao Nang Krabi lautta
-kuljetukset Krabilla
-Ao Nang - Phuket (Rassada) lautta
-kuljetus takaisin Chalongiin

Phi Phillä majoituimme nuhjuisessa, törkeän kalliissa bungalowissa (2300baht /yö).
Lantalla majoituimme sopuhintaisessa, ihan perussiisteissä bungalow-mökeissä 800baht/yö
Krabilla majoituimme staffihintaan Raya Divers Guest Housessa, n. 200baht/yö.
Yhteensä kahden hengen majoittumisiin upposi rahaa 4300 baht,n. 100e.

Lanta Sunny House bungalows
Mihinkään majoitusvaihtoehtoon ei kuulunut aamupalat.
Phi Phin mökki oli keskellä tunnetun bilesaaren biletyskeskusta, eli siellä ei juuri tullut nukuttua. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus oli tutustua yöelämään, jolloin mökkien sijainti olisi ollut erinomaisen tarkoituksenmukainen, mutta saimme vasta seuraavalle päivälle järjestettyä sukellusretken - minne oli lähtö klo 07.00. Bilemusiikin jytkeessä ei juuri tullut nukuttua, suihkuista tuli ummehtunutta/limoittunutta vettä ja lakanat oli sitä luokkaa että en olisi nukkunut niissä jos olisi joku toinen vaihtoehto ollut. Ainut plussa oli kaunis puutarharavintola sekä merenrannan välitön läheisyys. Puljun nimi oli Baia Baia, enkä oikeastaan voi sitä suositella edes vilkkaimmille partyanimaleille korkean hinnan ja huonon tason takia.

Ko Lantan majoituksen hommasimme lautassa majapaikkoja kaupittelevalta naiselta,ja olin aivan varma että sinne meni meidän rahat eikä saada mitään tilalle -  toisin kuitenkin kävi. Saatiin mökit puoleen hintaan netissä ilmoitetuista hinnoista, ja siisteys, ilmastointi ja suihkutilat oli ihan kelvolliset. Rantaan oli matkaa n. 100m. Long Beachilla sijaitseva Lanta Sunny House, positiivinen kokemus.

Krabilla majoituimme oman puljun majatalossa, perus guesthouse erittäin käyttäjäystävälliseen henksuhintaan. Tästä oli helppo lähteä sukeltamaan 07 aikaan aamulla!

Ko Lantalla ja Krabilla vuokrasimme skootterit, niillä pääsee näppärästi kiertelemään ja tutustumaan alueeseen. Phi Phillä pärjää jalkaisinkin. Liikenne oli merkittävästi vähäisempää ja rauhallisempaa kuin Phuketissa.Pyörien vuokrat oli n. 200baht/vrk
Lantan perjantai-ilta

Krabi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!