torstai 10. huhtikuuta 2014

Kuala Lumpur - Petronas Twin Towers & Batu Caves

Thaimaassa saa oleskella yhteen putkeen maksimissaan 90 päivää (viisumi 60 pv + oleskeluleima 30 pv). Sen jälkeen täytyy poistua maasta nk. visarunille, eli hakea uudet leimat tai viisumit. Meillä on täällä vielä vajaa kuukausi jäljellä, joten piti tehdä visarun lähinaapuriin. Valitsimme kohteeksi Thaimaan eteläisen rajanaapurin, Malesian. 
Kolme päivää Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa (väkiluku n. 2milj.), kaikkea ei ehdi millään kiertää ja nähdä, joten täytyi valita. Päätettiin että halutaan nähdä ne kuuluisat pilvenpiirtäjät, sekä kaupungin lähistöllä sijaitsevan kalkkikiviluolaston ja hindutemppelit.

Edestakaiset lennot Phuketista Kuala Lumpuriin (LCC terminal) maksoi n. 100e. Taksi lentokentältä hotellille 74 ringitttiä, 17e. Jokaiseen nähtävyyteen pitäisi maksaa jonkun sortin pääsymaksuja (aika suolaisen hintaisia vieläpä), joten tyydyimme ihmettelemään pilvenpiirtäjiä maan kamaralta. 

Petronas Twin Towers on islamilaisin vaikuttein suunniteltu kompleksi, jonka sisälle kätkeytyy niin ostoskeskus kuin Kuala Lumpurin filharmoniasalikin. 


Näkymä hotellin katolta
 Toinen attraktio mitä kävimme ihmettelemässä, oli Batu Caves - suuri kalkkikiviluolasto, jonka sisälle on rakennettu hindualttari. Kaupungista n. 15 min taksimatkan päässä, myös metro ja junayhteys paikalle kulkee. Taksi maksoi 50 ringittia, n. 12e (maksettiin aivan liikaa) ja juna-metroyhdistelmä yhteensä 4 ringittia, 1e. Islamilaisen valtion metrossa on otettu kaikki huomioon, sillä naisille oli varattu omat vaunut. Kadulla kulkevat hunnutetut naiset ja alkoholin kallis hinta olivat selkein katukuvassa näkyvä "muslimijuttu", muuten aika vapaan ja kansainvälisesti (sekä uskonnollisesti) suvaitsevaisen oloinen kaupunki.
Vain naisille, ei edes pariskunnille.
Vieraassa kaupungissa oli kuitenkin helpompi valita taksi mennessä ja itse sompailla julkisilla sitten takaisin hotellille. Taksimatkan pystyi varaamaan ja maksamaan erillisistä kopeista, joista sitten sai lapun käteen kuskille annettavaksi. 
taksilappu kentältä hotellille

Itse luolasto oli todella upea, kalkkikiviseinämistä löytyi mitä mielikuvituksellisimpia muotoja. Paikalla parveili myos apinoita turistien ruoan perässä, ei paljon kannata eväitä levitellä, otukset kun meinasit tulla taskuista asti ruokaa hakemaan. Kiltit turistit, älkää ruokkiko apinoita vaikka ne olisi kuinka hassuja tahansa. Ne käy röyhkeiksi ja hyökkii päälle ruoan toivossa. 

Hinduille luolat on pyhä paikka, ja sisällä olikin erilaisia patsaita ja alttareita. Luoliin päästäkseen täytyy kiivetä 272 askelman portaikko, ja portaiden juurella vartioi 44m korkuinen Lord Muruganin, hindujen sodan, voiton, viisauden ja rakkauden jumalan, patsas. Uskonnolliseen paikkaan ei ollut pääsymaksua. 

Muruganin portaat
Suuren luolan vierellä oli houkutteleva kyltti "Dark Cave Tour" ja nuoli pienempään luolaan - tottahan sitä täytyy kaikki pimeät onkalot päästä tutkimaan!

Luoliin pääsee ainoastaan opastetulle kierrokselle (35rm, n.8e), ja se raha oli ehkä koko reissun paras sijoitus! Hyvin englantia puhuva ja selvästi asiasta kiinnostunut opas johdatti meitä tunnin verran pimeässä luolassa, kertoen tippukivien muodostumisesta ja luolan erikoisesta ekosysteemistä, mikä perustuu guanoon, luolaa asuttavien lepakoiden ulosteisiin. Auringonvalottomassa luolassa oli yllättävän paljon elämää, isoja ötököitä, hämähäkkejä (yksi maailman harvinaisimmista hämähäkkilajeista, trapdoor spider), jokunen miljoona lepakkoa sekä erikoinen sininen lintu, jonka laulu kuulosti aivan yksinäisen ihmisen viheltelyltä.Yleensä linnut tirskuttaa ja lurittaa ja visertää, tämä lauloi pitkiä, yksittäisiä sointuja. Samalla hienon ja aavemaisen kuuloista kaikuvassa sysipimeässä luolastossa.
Pikkulepakot portaalla

Yksin viheltävä lintu

Tämä ei ollut se maailman harvinaisin hämähäkki

Pitkät jalat korvaa näkökyvyn pimeydessä

Kalkkikiveä

Vettä, kalkkia, suolaa

Pimeän luolaston valoisa päätepysäkki

Guano, johon koko luolan ekosysteemi perustuu

Suosittelen ehdottomasti ottamaan osaa Dark cave tourille, jos suunnittelet KL:ään matkustamista.Petronas-torneista sekä Batu-luolista koostettu video. Pimeässä luolassa kuuluva tirskutus on lepakoiden ääntä.

Näkyy isompana tämän linkin kautta;http://youtu.be/5gGxk2PRKaU

1 kommentti:

  1. Upea ja mielenkiintoinen paikka! Tuleekohan sateella luolaan paljon vettä? Ihmettelee mami...

    VastaaPoista

A comment makes my day!