keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Koli-ekskursio ja jänniä suunnitelmia

Käytiin viime viikolla ihmettelemässä Koli Activ - firman elämyspalvelutarjontaa luokan kanssa. Yövyttiin yksi yö Kiviniemessä aitassa mukavasti. Pihamaalla yöpyibteltoissa samaan aikaan likimain kaikki Kontiolahden ysiluokkalaiset, unirauhasta ei siis liiemmin ollut tietoa. Ensin päivällä käytiin tutustumassa Nevalan perinnetilaan, mistä päivä huipentui omatekoisen savuporojuustokeittolounaan jälkeen Pirunkirkon luolaseikkailuun. Oli ihan huikea juttu, en ole aiemmin tuollaista luolastelua harrastanut. Kyseessä on siis Repokallion lohkareluola, joka on muinoin jääkautena murtunut ja lohkareista on muodostunut jänniä koloja minne joku huimapää on päättänyt ryömiä. Vieläkään en ihan ole käsittänyt, mikä vietti on ajanut ensimmäisen ihmisen tuonne ryömimään, mutta meitähän on joka lähtöön. Pienin kolo oli sellainen että tällainen leveähkö ahteri nippa nappa mahtui puristumaan läpi. Siitä erilaisia versioita, ryömimistä ja jännäämistä välillä päivänvalon siivilöityessä kalliokoloista, välillä pelkästään takana tulevan kaverin kypärävaloon turvautuen. Ahtaus ei ahdistanut, lähinnä pimeys teki hommasta jännää.  Päässä vilisti erilaisia onnettomuusskenaarioita aina kyynpuremasta luokkakaverien paniikkikohtauksiin ja sortumavaaraan. Mitään ei kuitenkaan kenellekään sattunut, ja jopa meidän 50v- pihagrillaajaksi itseään tituleeraava opettaja mahtui ja selviytyi hienosti mukana.
Hahmo kallionkolossa

Seuraavan päivänä oli vuorossa myöskin Koli Activin tarjoama melontaopastus. Itse melonta jäi harmillisen vähäiseksi, suurin osa retken ajasta meni opastukseen, selostukseen ja kanooteissa kiipeilyyn (= täysin turhaa, itse melominen olisi ollut kivempaa kuin joku kanootista toiseen kompurointi. Ja tuskin aloittelijalauma tekee mitään tiedolla näin-kiipeät-kanootista-toiseen, kun koko melontaa oli vain n. 30min.) Ja mentiin siis inkkarikanooteilla, ei kajakeilla. Ryhmä jaettiin kahtia, ja toisten meloessa rannalle jäävät saivat kokeilla zorba-palloa vedessä. Kyseessä on siis valtava rantapallo, jonka sisään kiivetään ja siinä koitetaan ravata kuin hamsteri juoksupallossa ikään. Hauska oli, mutta lysti maksaisi ohjelmana itsenään likemmäs niin kermaisia summia, (pallon täyttö yms.) että ehkä jäisi ottamatta.. Nyt saatiin se vähänikään kaupanpäällisenä, ja oli kyllä hauska kokemus. Syötiin myös soppalounas Kolinpesä-kodalla, sekin Koli Activin järjestämä.

Koli Activin omistaja vaihtui muutama vuosi sitten, ja se todella näkyy yrityksen toiminnassa. Kokoajan on kehitteillä jos jonkinlaista uutta, jännää ja tavan vaellus-lumikenkä-kalastuksesta poikkeavaa. Omistaja on innostunut asiastaan, ammattitaitoinen ja innovatiivinen. Koli Activilta löytyy luolaseikkailun ja melonnan lisäksi lähes kaikkea mahdollista, ja jos ei löydy valmista muottia, aktiviteetti pyritään luomaan ja toteuttamaan asiakkaan toiveiden mukaan. Voi kun sama ammattitaito ja innostus näkyisi myös heidän nettisivuillaan, jotka on ulkoasultaan ja sisällöltään vähän jumahtaneita. Mutta livenä aivan ensiluokkainen aktiivitaaviyritys Kolin ympäristössä! Tästä innostuin, vaikka muuten Karjalassa toteutettujen opintojen ansiosta Koli rupeaa näin 3 vuoden jälkeen jo vähän tökkimään..

Siitä sujuvasti pienen käyttäjäarvion kautta päivän polttavaan puheenaiheeseen; tällä haavaa näyttäisi kovasti siltä, että pistän opiskelujeni aikataulun ja rahoituksen ranttaliksi ja lähden reilun puolen vuoden päästä Thaimaahan viimeiseen työharjoitteluuni! Tästä siis tulee jälleen kerran työharjoittelu ulkomailla - blogi :D
Kyseessä on paljon suomalaisia harjoittelijoita vastaanottava Raya Divers ja vaikka aluksi pistin hakemuksen heille päähänpistosta ja huvikseni, nyt tämä päähänpisto on muovautumassa toteen siinä määrin, että ensi syksyksi pitäisi keksiä opinnäytetyön aihe ja muutenkin opintojen aikataulutus kohdilleen matkaa varten. Hakuprosessi on ollut seuraavanlainen; laitoin rekryn kautta hakemuksen, vastasivat sähköpostiini, sähköpostittelua kesti hetken, jonka jälkeen skype-haastattelu ja tervetulo-toivotus!
Tarkemmin en vielä tiedä minne olen menossa, kuin että kyseessä on Etelä-Thaimaa ja yksi Rayan toimipaikoista (Toivottavasti Koh Lanta tai Raya Yai!) ja milloin, mutta tammikuussa olisi tarkoitus lähteä 3 kuukaudeksi!
Onneksi on pari tuttua jo ollut harkkakohteen testaamassa, joten heitä pommittelen lähitulevaisuudessa kysymyksillä. Mutta pelkkää hyvää olen kys. firmasta kuullut!
Jos lukijoilla on kokemuksia Raya Diversista, joko asiakkaana, harkkalaisena tai työntekijänä, kuulisin mielelläni kommentteja!
Ja kuten arvata saattaa, en malta odottaa!PS. Viideskymmenes (50!!) postaus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!