perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kehyksiä ja kirjoja

En tiennyt että juttujen kehystäminen on niin kallista. Eihän siinä ole muuta kuin puukehikko ja niiteillä pingotetaan kiinni, pari ruuvia ja rautalanka niihin pidikkeeksi? No, joka tapauksessa itse en olisi osannut ja tuskin tuo ukonketkulakaan saisi aikaiseksi vaikka se osaisikin. Olen mm. odottanut kohta 4 vuotta että hän sähkömiehenä korjaisi mun vanhan huoneen valaistusongelman, kun lamppu tuppaa palamaan turhan usein sieltä. Ja sitä puun mallista korutelinettä odotan vieläkin vuoden 2012 synttärilahjaksi. No, näistä viisastuneena päätin että nyt loppu jahkailu, ja haluan -sopivasti muuttoa vasten- Tansaniasta tuomani tinga tinga-taulut kehyksiin, etteivät hajoa ja haperru enää entisestään.
Viime talvena kävin jo suorittamassa Joensuun alueella hintavertailua, ja Suvantokadun Taide ja kehys teki parhaan tarjoukseen. 90€ 4 taulua. Nyt kun kävin tiedustelemassa, ja toin taulut vielä mukananikin että mies näki millaisesta työmaasta on kyse, putiikin mies sanoi että hän on varmaan ollut päästään vialla kun on sellaisen hinnan sanonut, mutta koska hän on lähdössä tästä kesälomalle, niin jos tulen muutaman tunnin kuluttua satanen taskussa takaisin niin homma on selvä. OK! Olin valmistautunut johonkin viikon odotteluun ja kesälomavaikeuksiin, mutta homma hoituikin nopeasti. Ja niin, jos ton osaa niin eihän parin puukehikon ja ruuvin kiinnittämisessä varmasti kauheasti aikaa mene...
Mutta silti, AUTS mikä hinta. Torikadun kehysliike tarjosi tosin samaan työhön 127€ hintaa ja yli viikon odottelua, eli kannatti kuitenkin vertailla!
Taulujen reunoilla oli hyvin niukasti ylimääräistä kangasta, ja se se jäi vähän paistamaan, mutta sehän tekee näistä vaan entistä autenttisemmin afrikkalaisen näköisiä!
Nyt kalleimman taulun hinta(se vihreä), jos rupeaisin myymään, olisi kulujen perusteella 45€. Millähän hinnalla näitä länsimaissa yleensä myydään? Kuulin joskus villin huhun että Helsingin Africa Shopissa saa A4-kokoisesta taulusta maksaa 250€?
Ei, sillä että ikinä näistä luopuisin!
Aluksi en pitänyt tinga tinga töistä, mutta maalauskurssin myötä opin tykkäämään, ja nämä työt on medän opettajan Mr. E. Kimambon itse tekemiä, eikä minkään satunnaisen katumaakarin kaupittelemia. Tykkään töiden väreistä ja symmetriasta, ja sitten tuo yksinäinen masai vain jotenkin ihastutti erikoisella mallillaan ja sillä kontrastilla, että yleensä masait kuvataan aina ryhmässä ja värikkäästi. Miksi tämä jäi yksin ja ilman värejä?
Töiden mitat:
masai- 14cm x 107cm
punainen -28cm x 74cm
vihreä- 40cm x 74cm
sininen- 25cm x 38cm

Lisäksi, jos maa ei polttele tarpeeksi jalkojen alla, tässä boostausta siihen;

KIRJATÄRPPI
Merja Mähkä: Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois.Tammi, 2012.

"Joskus on vain pakko lähteä!
Puolitoista vuotta, 35 maata. Millaista on elämä unelmien reppumatkalla?"

Merja on reilu 30-kymppinen (hurraa, minäkään en siis ole vielä liian vanha reppureissulle!), päättää lähteä sille Suurelle Matkalle ja kuvaa  kohteitaan lyhyissä luvuissa. Toivoisin hieman syvempää otetta, mutta jos jokaisesta kohteesta syventyisi kertomaan, kirja olisi varmaan 1500-sivuinen nykyisen 254 sivun sijaan. Kirja on ikään kuin sekoitus naisten Madventuresia, ja hieman häiritsevästi siinä löytyy myös paljon samoja piirteitä Eat, Pray, Loven kanssa. Joogaretriitti, rakkaushuolet, elämän tarkoituksen etsiminen.. Mutta se on luettavaa, joka toisaalta lievittää, toisaalta pahentaa matkakuumetta. Nams.

2 kommenttia:

 1. Oi miten nätit nuo taulut! Ihanan värisiä tosiaan :) Ja tuon kirjan mie aijon kyllä lukee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti lukemisen arvoinen tapaus!
   Kiitos kovasti, tuollaaset taulut tuo vähän piristystä suomalaisten suosimaan valkoinen-harmaa-ruskea-linjaan.. :D

   Poista

A comment makes my day!