perjantai 14. maaliskuuta 2014

Mitä tehtäis...?

Ollaan käyty testaamassa ns. turistiaktiviteetteja nyt kun sisko on ollut täällä käymässä. Ensin vein sen meidän omalle retkelle Phi Phi-saarille.
Phi Phi Don
Sitten mentiin Dino Golfiin. Se on esihistorialliseksi maisemoitu minigolfrata, oikein hauska puolitoistatuntia!

Sisäänkäynti

puttia puttia

Virallinen pistelaskuri


Lapsuuden lempparisaurus!
Golfrata sijaitsee Katan ja Karonin rantojen välissä, todella helppo huomata. Tienposkessa väijyvä dinosaurus ja Kiviset ja Soraset – tyypinen baari paljastaa paikan. . Hintakin oli ihan edullinen, 250baht (6e) sisältää 18-reikäisen radan ja pelivermeet. Ei ollut ensikertalaiselle (tai lapsille) mikään liian haastava rata, ja useimmilla rei'illä oli valittavana enemmän tai vähemmän taitoa vaativat vaihtoehdot.

Täällä Phuketissa pyörii ainakin kolme suurempaa iltashowta; Fantasea, Siam Niramit ja Simon Cabaret. Simon Cabaret on huumoripitoinen laulu-ja tanssishow, jonka tähdittää kokonaan thaimaan kolmas sukupuoli, ladyboyt. Suunnitelmissa on mennä se vielä tarkastamaan, vielä ei ole ehtinyt. 

Fantasea on isoin ja vanhin spektaakkeli, ja siitä hieman pienemmällä volyymillä on toteutettu uudempi elämysshow, Siam Niramit.

Kävimme katsomassa Siam Niramit - esityksen, joka laulun ja tanssin kautta kertoo Siamin kuningaskuntien, eli Thaimaan syntyhistorian. Mukana esityksessä oli myös juhlapyhiä ja uskomuksia käsittelevä fantasiaosuus. Siam Niramit on hieman edullisempi vaihtoehto Fantaseaan verrattuna, edestakainen kuljetus + liput esitykseen maksoivat 1800 baht (n. 40e.)  Itse esitys oli monipuolinen ja lavasteet ja puvut olivat uskomattoman yksityiskohtaiset ja yltäkylläiset. Esityksessä oli myös eläimiä rooleissa, mm. vesipuhveleita, vuohia, kaksi norsua ja jopa kanoja.  Hienoimmat efektit tulivat kuitenkin vedestä, jota hyödynnettiin niin jokikauppiaiden tarinassa, kuin myös ukkosmyrskyn simuloinnissa. Teatterissa kuvaaminen oli kielletty, mutta alueen ympärille on rakennettu Thaimaan eri osien rakennustyylein rakennettu kylä, jossa pääsi tutustumaan esim. perinneruokien ja silkin valmistukseen.

Päästiin myös silittämään yhtä norsuista - ihania otuksia ja se harmaankarhealta näyttävä iho on oikeastaan todella pehmoinen! Minua aina arveluttaa ja surettaa noin lempeiden otusten käyttö ihmisten huviksi, mutta olen kuullut että nämä isot showt (Siam Niramit ja Fantasea) pitävät huolta eläimistään. Jos norsusafarille mielii,niin ehdottomasti pitää olla tarkkana miltä firmalta retkensä ottaa - että yritys toimii eettisesti ja kohtelee norsujaan hyvin! Yksi tällainen luotettava firma on kuulemma Siam Safari, joka on esim. Aurinkomatkojenkin yhteistyökumppani. Juuri tuosta syystä en ole vielä norsuja lähempää ihastellut - mitä jos eläintä pidetään nälässä, että turistit sitten maksusta sitä syöttävät? Mitä jos se on opetettu piikkikeihäin tekemään kaikki "hassut" temput? Mitä jos se viettää yönsä betonivajassa kahlittuna? Hmm..


Minna silittelee norsua


Gekko lyhdyssä


Alueen pääaukio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!