sunnuntai 29. toukokuuta 2011

1/3 matkasta takana

Uskomatonta etta ollaan oltu taalla jo kuukausi. Aika on mennyt ihan kauhean nopeasti ja tuntuu ettei ole viela ehtinyt nahda paljon mitaan. Taman viikon kohokohtia oli ehdottomasti kameran tuominen tyopaikalle, tyokaverin kampalla vierailu seka lauantain FC Barcelona - ManU matsi.

Salinerossa innostuivat poseeraamaan oikein kunnolla, ja sain napsittya muutamia kuvia itse tyopaikastakin. Kun vertaa henkilokunnan pukuhuoneita ja tiloja ravintolasaliin, ei kylla heti uskoisi samaksi tyopaikaksi.
Ruokasali

 Meilla oli torstaina vaatimaton 300 kevatkaaryleen urakka.

 Keittion porukka Joy, Kokki, Omi, Jenny, Mary, Bertha, Happy. Kuvasta puuttuu Simon joka hyllytettiin pariksi viikoksi koska manager epaili Simonin olleen kannissa toissa.

 Joka -tai vahintaan joka toinen paiva- Jenny leipoo mandaazeja henkilokunnalle. Ne maistuu aika samalta kun meidan munkit, ilman sokeria ja hilloa.

 Tiskipiste. Viemarointi ei ole ihan kunnossa, joten likavedet valutetaan tiskipoydan alla nakyvaan ampariin mika puolestaan tyhjennetaan lattiakaivoon tayttyessa. Tiskiharjan virkaa toimittaa ryvettynyt patapata- ratti.

Jenny huolehtii henkilokunnan ruokailusta. Tassa takahuoneen kaytavalla keitellaan aina ugalit ja makandet henksuille. Ravintolan keittiossa on siistit kaasuhellat ja uunit, mutta tyontekijoille on hiililla lammitettavat padat ja muhkuraiset kattilat. Hyvaa ruokaa niilla kuitenkin saadaan aikaiseksi, ja ruokatauon aikana valitseva iloinen ja nalkainen yhteishenki on kylla kokemus itsessaan.

Naisten pukuhuone


Perjantaina kavin tyokaverini Berthan vuokrakampassa. Han asuu n. 4 km paassa Salinerosta, ja on muuttanut vasta pari kuukautta sitten omilleen. Sita ennen han asui sukulaisensa luona taalla Moshissa, oma perhe on Dodomassa. Kyseessa oli siis vain yksi huone, ei vessaa tai keittiotiloja. Bertha sanoi syovansa toissa tai naapureiden kanssa, pesu- ja juomavedet han kantoi toisen naapurin kaivosta.Mutta silti se itsenaistymisen onni ja ylpeys huokui koko huoneesta! Vein hanelle tupari lahjaksi kangan, se on perinteinen lahja uuteen kotiin. Kangat on kahden kappaleissa myytavia monikayttoisia huiveja, joissa on usein joku mietelause tai aforismi. Tassa kangassa luki Sibora kitu bora utu - karkeasti kaannettyna (tulkkimme ja opettajamme Beatrice on kullan arvoinen tallaisissa tilanteissa) Not the materiality, but personality. Teksti sopi mielestani mainiosti rohkealle ja vasta omilleen muuttaneelle Berthalle, jolla ei ollut huonekaluja nimeksikaan, ainoastaan patja, pari pahvilaatikkoa vaatteille, valokuva-albumit ja stereot. Sangyn han kuulemma saa ensi viikolla. Vuokra huoneesta on 30 000tsh eli noin 15e.
Vuokrakamppien sisapiha

Berthan huone


Paikallinen sekatavarakauppa mista kaytiin hakemassa kylmat inkivaarilimonadit
Berthan naapuri koitti ittaa meista kuvan mutta taman parempaa tulosta ei saatu aikaiseksi.. Myohemmin B sanoi etta nainen ei ole ihan taysissa jarjissaan mutta tarkoittaa hyvaa.
Lauantaina mentiin Emilian kanssa katsomaan jalkapallomatsia yliopiston stadiumille, jonne oli saatu kutsu tyokavereiltani Omilta ja Emanuelilta. Matka Ushirika Universitylle oli melko mielenkiintoinen, taksikuskimme Steve kuunteli jo alkanutta pelia radiosta ja rupesi tuulettamaan kesken ajon kun ManU teki ensimmaisen maalin. Jalkapallolla on ihan maagiset mittasuhteet taalla, stadium oli taynna paikallisia (meidan lisaksi nahtiin yksi valkoinen siella), ja kaikki seurasivat silma kovana pelia.Jokaiseen onnistumiseen ja virheeseen reagoitiin voimakkaasti - myotaelaen oman joukkueen menestyksessa. Poikien ilta loppui kuitenkin melko valjuissa merkeissa kun Barcelona vei voiton 3-1. Ensi viikon keskiviikkona vaihtuukin sitten jo tyopaikka, mina aloitan Parkviewssa, Emilia menee Indoon ja Harri Salineroon. Toisaalta hienoa nahda erilaisia tyopaikkoja, mutta toisaalta harmittaa kun tuntuu etta vasta nyt on kunnolla tutustunut tyokavereihin ja tyopaikan toimintatapoihin ja samantien pitaa vaihtaa taas uuteen paikkaan.

Louis ajaa taalla rallia, on nyt ollut muutaman paivan Tangassa ajamassa. Autot tuntuu olevan vahan eri mallia kun suomalaisessa rallissa.

3 kommenttia:

  1. Hei!
    Onnea työpaikan vaihtoon, onhan se taas haaste -opetella toisen paikan käytännöt ja ihmiset...Sama se on vakihenkilökunnalla, taas uusi opetettava!Ja hoono swahilin kieli. Täällä on sateista ja koleaa, n. 10 astetta! t.mami

    VastaaPoista
  2. Miksi naisten pukuhuoneessa on sänky? :o T.linda

    VastaaPoista
  3. Koska ne tekee ihan hulluja vuoroja siella, nukkuvat pari tuntia valissa ja taas toihin. Tai pari tyttoa kay Arushasta toissa, niin ne saattaa jaada sinne aina yoksi jos on aamuvuoro.. Siksipa. Ja jos oli paljon porukkaa niin lattialle levitettiin viela toinen patja lisaksi etta kaikki mahtuu. :D

    VastaaPoista

A comment makes my day!