lauantai 27. tammikuuta 2018

Uusia ja vanhoja tavoitteita

En varsinaisesti tee uuden vuoden lupauksia, mutta uuden vuoden alussa on kuitenkin jotain puhtia antavaa, mahdollisuus miettiä oman elämän suuntaa ja tavoitteita. Uusi vuosi, uusi alku. Lähes joka vuosi olen tehnyt joitakin päätöksiä, joista osa on onnistunut, osa ei.

Vuodelle 2017 asetin tavoitteeksi
1.hanskata vpn hommat
2.laihduttaa 10kg
3.säästää rahaa.

1. Ensimmäinen kohta on toteutunut nähdäkseni kohtalaisen hyvin. Joitain juttuja pitäisi vielä opetella kun olisi esimiehen kanssa aikaa käydä niitä läpi. Suorittavassa vuorossa, miehityksen organisoinnissa, tilavarauksiin, tapahtumiin ja kiireiltoihin varautumisessa ja niistä suoriutumista en enää hermoile. Tilausten tekeminen, kuunvaihteen hommat, jonkin verran taustajärjestelmien hallinnointia sujuu jo aika hyvin.

2. Heh, se ikuinen 10kg. Tuossahan tuo roikkuu reisissä ja vyötäröllä vielä mukana. Paino on kuitenkin vuoden ajan pysynyt samoissa lukemissa, eli lisääkään ei ole tullut mikä on toki hyvä juttu sekin. Lopeta laihdutus, aloita elämä. Olen seurannut aktiivisesti Läskimyytinmurtajia, Vaakakapinaa, #effyourbeautystandardsia ja ylipäätään viime vuonna Suomessakin kunnolla pinnalle noussutta kehopositiivisuusliikettä. Se on ihana ja tärkeä asia, ja hienoa että itsensä rakastamisen puolesta on vihdoin noustu barrikadeille, mutta minä en valitettavasti ole se henkilö kuka lähtee maha paljaana torille marssimaan.  Ja, kyllä siellä #bodypositivessakin saadaan ihminen kokemaan yhtäläisiä kurjuuden ja kelpaamattomuuden tunteita kuin mallien ja kauneuslehtien BMI <18-maailmassa. Kehopositiivisuuden näkyvimmät puolestapuhujat (Ashley Graham varmaan kaikilla ensimmäisenä mielessä) kun ovat kuitenkin juuri niitä oikealla tavalla kurvikkaita, rintavia, muodokkaita naisia. Missä on se omenavartaloinen AA-kuppi-rintainen nainen johon minä samaistuisin eniten? Ei ole tullut vastaan Instagramin feedissä. Joten en ole vielä täysin sisäistänyt kehopostiviisuuden ilosanomaa. Kehorauhan kylläkin, koska toisten ulkonäön kommentointi vaan on NOT COOL. No, ei eksytä enää siitä paasaamaan kun tarkoitus oli puhua omista tavoitteista. Nyt tavoittelen hyvää oloa ja pieniä parempia valintoja, en niinkään laihtumista.

3. Rahan säästäminen. Tuntuu ettei ole jäänyt mitään näppiin, mutta toisaalta kun katsoo vuotta taaksepäin, ostimme talon, remontoimme, ostin 2 kissaa ja niille kaikki tarvikkeet, ja , myönnetään, on tullut nautittua elintasosta. Siitä että voi lähteä ulos syömään. Voi ostaa sen muutaman kympin heräteostoksen ilman että budjetti kaatuu. Nyt alkaa tuntumaan siltä että on nautiskeltu tarpeeksi ja kaipaan jotain vähän vaatimattomampaa, sen sisäisen Roope Ankkani miellyttämistä. Jotain tyytyväisyyttä siitä vaan saa kun onnistuu pitämään palkasta siivun siellä säästötilillä ja nipistämään pois ylellisyyksiä ja mukavuuksia joihin on tottunut ja joita muka tarvitsee. Esimerkkinä vaikkapa ne ripsienpidennykset. Ihanathan ne on, mutta minulla meni niiden ylläpitämiseen rahaa keskimäärin 
70-80€ kuussa. (huolto 3-5 viikon välein ja yksi huolto n. 50-60e). Se tekee jo 960e vuodessa, melkein tonni! Tänä vuonna tavoitteena olisi saada synttäreihin(syyskuuhun) mennessä 5-6k talteen. Tavoitteellista säästämistä siis tiedossa!

Näiden lisäksi pari muutakin tavoitetta 2018-vuodelle.
1. Saliaktiivisuuden parantaminen. Tavoitteenani on käydä väh. 2 kertaa viikossa salilla tämän vuoden ajan (ja toivottavasti siitä tulee elämäntapa ja jatkuu vastedeskin). Ja sen ei tarvitse tarkoittaa sitä hikipäässä jumppaamista ja rautojen kolistelua, vaan KAIKKI LIIKUNTA LASKETAAN. Oli se sitten "vain" venyttelyä tai joogaa tai juoksumatolla kävelyä, se on silti perse irti kotisohvasta ja  pieni erävoitto minulle!

2. Tehdä jotain yksin. Haluan toteuttaa jonkun jutun tänä vuonna yksin. Lähteä retkelle, yöpyä luonnossa, käydä kylpylässä.. Jotain. Kyseessä on enemmän itsensä haastaminen ja oman pään kanssa ajan viettäminen kuin pako ympäröivistä ihmisistä.  Haluan myös vertailla, onko esim. matkustaminen yksin kuinka paljon erilaisempaa kuin kaverin kanssa kulkeminen. Nautinko yksin olemisesta, vai kaipaanko jotain kenen kanssa käydä läpi tapahtumia ja mietteitä.

3. Punalihaton tammikuu. Tästä tuleekin ihan oma postaus kunhan saadaan nämä muutamat tammikuun päivät vielä tästä alta pois. :)


Näillä suunnitelmilla tulevaan vuoteen!

1 kommentti:

  1. Oikein hyviä ja mielenkiintosia tavoitteita sulla! :-) Ja niin totta tuo bodypositive ym. pohdinta, aika usein nostetaan esiin ne luontaisesti kurvikkaat jne. Mitä taas tulee laihdutukseen niin hyvä että ensisijainen tavoitteesi on nimenomaan pienet tavoitteet ja hyvinvointi. Täällä mennään aika samalla ajatusmallilla - vaikka sitä ylipainoa onkin. Pohdiskelin omaa painoani tuossa jokunen postaus taaksepäin postauksessa Ulkoisesti lihava, pään sisällä positiivinen kehonkuva. Ja kuten postauksen nimestäkin voi jo päätellä, olen positiivisen kehonkuvan puolella. Jopa välillä niinkin paljon että se hidastaa juurikin itse laihduttamista. Osaan olla tyytyväinen näinkin enkä mitenkään inhoa tai soimaa itseäni vaikka toki kevyempi kroppa ja etenkin parempi kunto toisivatkin tietynlaista lisäpuhtia elämään. Parempi elää tässä ja nyt, oli se kroppa mitä vain laihasta lihavaan :-)

    Kiva että olet päässyt nauttimaan elintasosta, se tekee välillä oikein hyvää! Ja nuohan on olleet tosi mukavia ja järkeviäkin hankintoja! :-) Mutta on se säästäminen ja pihisti eläminenkin ihan yhtä mukavaa välillä: osaa sitten taas nauttia kun sitä rahaa on taas hippasen enemmän. Ei pääse tylsistymään :-D

    VastaaPoista

A comment makes my day!