lauantai 7. syyskuuta 2013

Ensiavun maastokisat 2013
Osallistuin viestintähenkilöstön roolissa Tampereella 31.8. järjestettyihin ensiavun Kömmähdyksiä Kuusikossa - maastokisoihin. Järjestäjänä tapahtumassa oli Suomen Punaisen Ristin Tampereen osasto.
Kisaan osallistui 12 joukkuetta, osa vapaa-ajan vieton ja yhdessäolon, osa kilvoittelun ja taitojen mittelyn merkeissä. Kisan 12 rastia muodostivat reilun 10km mittaisen maastolenkin Lamminpään ulkoilumaastoissa.

Tässä muutamilta rasteilta makupaloja.

1. rasti - Kuusikonkadun sienestäjät

Rastilla tapahtunutta; kolme sienestäjää luulevat nähneensä karhun. Tästä seuraa yleinen paniikki, jonka aikana yksi astuu maa-ampiaispesään ja saa allergisen reaktion, yksi pyörtyy ja yksi saa lievän paniikkikohtauksen ja rupeaa hyperventiloimaan. Kilpailijoiden tehtävänä on antaa tarvittava ensiapu, löytää allergikolle epi-pen ja ilmoittaa tapahtuneesta hätäkeskukseen.
Ensiapua sienestäjille


2. rasti - Puusta pudonnut

Kaksi henkilöä ovat ripustamassa linnunpönttöä puuhun, kun toineen saa epileptisen kohtauksen ja kaatuu, toinen jää oksaan roikkumaan, joka sitten katkeaa. Hän putoaa selälleen, ja oksa tippuu mahan päälle. Joukkueiden tulee erityisesti ratkaista, kannattaako selkäkipuja valittavaa pudonnutta henkilöä ruveta omin avuin siirtämään.
Puusta pudonneet


3. rasti - Hätäpaarit ja kyynpurema

Lenkkeilijä on jäänyt tukkipinon alle nilkastaan kiinni, ja toiseen jalkaan on pistänyt kyy. Suoranaista hätää ei ole, mutta paarit tarvitaan.
Kaksi takkia ja aisat - muuta ei paareihin tarvita

4. rasti - Vapepa

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsintätaitoja vaativa rasti.

Kadonneet henkilöt olivat harvinaisen pienikokoisia, n. 27cm pituisia Barbie-nukkeja, mikä vaati etsijöiltä erityistarkkuutta. Lelun huhuilu metsikössä saattoi ohikulkijan silmään vaikuttaa oudolta toiminnalta jo itsessään.
Etsintäsuunnitelman laatiminen

Kadonneen takki löytyy


11.rasti -  Auto-onnettomuus

Kaksi ralliautoilijaa ovat törmänneet kiveen, toinen on saanut iskun päähänsä, toisella on jalassa ja kädessä kipuja.12. rasti - Vesipelastus.

Tehtävänä
heittää pelastusväline "hukkuville"Kisojen epävirallisena rastivalvojana toimi myös Edwart
Ykkösrastin "karhunakin" tunnettu
 Oli erittäin hienoa olla tällaisessa tapahtumassa mukana, hyvä päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A comment makes my day!