sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Takaisin luontoon!

Tajusin juuri että olen pitänyt ripsienpidennyksiä käytännössä yhtäjaksoisesti 2,5 vuotta. Tägin bodyart-alta löytyy ensimmäinen ripsipostaus päiväyksellä 11/09/2013. Tänä aamuna otin ne pois. Ajatus on kypsynyt mielessä jo hetken aikaa ja olen punninnut hyötyjä ja haittoja.
Hyötyihin kuuluvat nopeus, huolettomuus huolitellusta ulkonäöstä, itse vangitsevat räpsyripset, ja egoboosti minkä räpsyt toivat. Haittoihin kuului rahanmeno ja nyt viimeaikoina tihentynyt huoltoväli, joka kertoo varmasti myös ripsien väsymisestä. Omien ripsien kunnon kärsiminenkin on mielestäni vähän tekopyhää laittaa suoraan haittojen puolelle, se on lähinnä realistinen seuraamus siitä että ripsissä on jatkuvasti ekstrapainoa ja kemikaaleja.
Poistin ripset kaikkien taiteen sääntöjen vastaisesti, eli "repimällä". Harjailin niitä pitkin aamua lämpimässä vedessä kostutetulla ripsiharjalla, nitkuttelin ja mursin liimakohtia pinseteillä ja ihan vain sormin ripsien tyviä hieromalla. Kuvamateriaalista näkyy kuinka paljon omia lähti mukana (riviin asetellut, ei, sunnuntaiaamut ei missään nimessä ole joutilaita tai tylsiä minulla! :D )En tiedä olisiko kosmetologi saanut nuokin karvat pelastettua, mutta nykypaikkani veloittaa poistosta 25€ - aika hyvän hintaiset karvat olisi tulleet.
Vajaan kolmen vuoden aikana ripseni eivät kuitenkaan ole kärsineet järkyttävän paljoa. Tällä hetkellä, heti poistamisen jälkeen ne ovat toki nuupallaan, mutta en ole kalju, ja osassa on mittaa ihan hyvin. Ripsien kaarevuus on jonkin verran kadonnut, mutta toivottavasti palautuu ajan myötä takaisin.
Tämän ripsiajanjakson aikana olen käynyt useilla eri laittajilla, Suomessa ja Thaimaassa. Suomessa ripsiäni ovat laittaneet niin kosmetologit kuin kotilaittajatkin, erilaisilla liimoilla ja ripsimalleilla. Thaimaassa ns. parempiosaisten salongissa (hintaluokka vain n. 20% Suomen hinnoista edullisempi) sai luotettavaa laatua ja huippuluokan palvelua. Allergisia reaktioita ei ole ikinä ollut ja ärsytystä, punoitusta ja silmien vuotoa ainoastaan pariin kertaan kun liima(huuruj)a on mennyt silmään. Suurimman ärsytyksen sain ihan alkuaikoina silmien alle laitettavista, luullakseni jollain kasvovedellä kostutetuista vanulapuista. Miedot laput ja teipit ovat olleet ok.
Kuluneiden vuosien aikana ripsien hinnat on tulleet huimasti alaspäin, ja nykyään taitaa saada jo volyymiripset sillä rahalla minkä aikoinaan laitoin klassisiin pidennyksiin. Muistaakseni laitto maksoi tuolloin n. 160€ ja huolloissa pääsi halvalla jos sen sai 50-55€ hintaan. Nyt riippuen huoltovälistä tuollainen summa on ehdottomasti siellä toisessa ääripäässä - halvimmillaan on tainnut (Suomessa) maksaa 35€ kosmetologin laittamana. Ei pidä ruveta kauhistelemaan kuinka paljon rahaa ripsiin on kokonaisuudessaan mennyt - valitsin ripset jatkuvan meikkirumban vastapainoksi. Meikkiin minulla on mennyt rahaa tässä ajassa ehkä n. 80€ - muutama puuteri, huulipunat, kulmakynät. Kaikki silmien alueen kosmetiikka on käytännössä jäänyt pois.
Nyt ostoslistalla on joku ripsiseerumi jolla rupean elvyttämään omiani.
Kuvissa kuvakaappaus ensimmäisistä (nyt harjaantuneemmalla silmällä katsoen melko kohloista ) ripsistä, ja tilanne tänä aamuna. Lisäksi irrotetut ripset, joista riviin eroteltu ne joissa lähti oma karva mukana.
Kaikkiaan nuo ovat olleet ihanat arjen helpottajat ja helpolla saanut wau-efektin, mutta nyt haluan antaa ripsien hengittää ja toipua - ja saada vähän rahaa säästöön muita juttuja varten. ;)

2 kommenttia:

  1. Oh, oletpa rohkeasti luopunut! Itse olen haaveillut vuosia, mutta jotenkin ei taida nykyelämäntyyliin sopia. Eikös niitä tekoripsiä jotenkin pidä kuitenkin hoitaa? Ripsiseerumeiden lisäksi on olemassa todellakin "pidentäviä" ripsareita. Ne joissa on kaks eri pusikkoa samassa tuubissa (toinen vaalea alle ja musta päälle) ainakin on toiminut mulla tosi hyvin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Itse olen elänyt ripsienpidennysten kanssa sillä mentaliteetillä että niiden tarkoitus on helpottaa, ei hankaloittaa elämää. Eli ihan huoletta olen saunonut jne, ainut mistä piti opetella eroon oli sellainen silmien ronkkiminen ja hierominen esim. aamuisin tai suihkun jälkeen :D Mahdollisimman vähän siis rasitusta ripsille, itse en meikannut pidennysten kanssa kuin alaripsiä ja joskus todella harvoin rajaukset. Muuten koen että aika vähällä vaivalla pääsee, välillä kun muistaa harjata ripset ojennukseen niin se on siinä. :)

      Poista

A comment makes my day!