tiistai 5. heinäkuuta 2011

Zanzibar

8 tuntia bussissa,2 tuntia lautalla, yo Dar es Salaamissa, huijaavia kuskeja ja ahneita takseja. Mutta kaiken sen vaivan jalkeen valkoista hiekkaa, turkoosi meri, purjeveneita auringonlaskussa, erilaisia ravintoloita, eksyttavan kapeita kujia saaren vanhassa kaupungissa, palmuja..
Majoituimme Flamingo Inn - hostellissa, 9e/yo. Paikka oli vaatimaton, mutta taysin kelvollinen. Maksujen kanssa saa olla Sansibarilla tosi tarkkana, mista maksaa, kenelle ja kuinka paljon. Ja saako oikean maaran vaihtorahoja takaisin. Muuten Stone Town oli turvallisen oloinen kaupunki, jopa pimean tullen voitiin liikkua kavellen. Kavimme Prison Island - saarella, jossa oli taydellisen rannan lisaksi mahdollisuus nahda jattilaiskilpikonnia (saarelle tuotuja, ei endeeminen laji ollenkaan) ja snorklata laheisella koralliriutalla. Menimme myos daladalalla kaymaan saaren itapuolella sijaitsevalla Jambianin rannalla, minne osuimme laskuveden aikaan. Emme paasseet uimaan, mutta naimme kuinka paikalliset hoitaa merilevaviljelmiaan. Palattuamme Stone Towniin purjehdimme auringonlaskua ihastelemaan perinteisella dhow - veneella.
Neljantena paivana kavimme Jozani-luonnonsuojelualueella ihmettelemassa ainoastaan Sansibarilta loytyvaa Red colobus - apinalajia. Paluupaivana paastiin viela nauttimaan auringonnoususta lautalla, mutta bussimatka Dar es Salaamista Moshiin (10h) palautti lomaunelmista kylla tukevasti maanpinnalle.

Flamingo Inn

65-vuotiaan ruokatauko

Merileva-sadonkorjuu

Sano etta rakastat

House of Wonders ja Furodhanin puutarha-alue, joka muuttui illalla kalastajien tori- ja grillikojuiksi

Mustekalaa, hummeria, katkarapuja, haita, purjekalaa, erilaisia leipia ja pasteijoita ihan oman maun mukaan!

Red Colobus Monkey

Stone Townin katukuvaa

Jaatelokarry (tauolla)

Dhow

Bussimatkan varrelta voi ostaa katevasti linjurin ikkunasta naposteltavaa,hedelmia, juotavaa, kampoja, jakkaroita, puheaikaa..

3 kommenttia:

  1. vau! taas yks paikka lisää pakko nähdä elämän aikana -listalle... -marika

    VastaaPoista
  2. Eii vitsi oon kade :O Millon tuut j.koskelle et nähään, haluun kuulla kaiken !Marjut laitto tän osoitteen mun yo- korttiin :)
    -Emmi

    VastaaPoista
  3. Haha, "Onnea valmistumisen johdosta, ps. meidan Maikki on afrikassa sen blogi on se ja se!" Suomessa olis tarkoitus olla elokuun 9. paiva ja syyskuussa alkaa koulu eli on siina muutama viikko aikaa! Ehdottomasti taytyy nahda!

    VastaaPoista

A comment makes my day!